Mint arról már korábban beszámoltunk a Dobó Ferenc Horgászegyesület 40 év után horgászvíz nélkül maradt. A hazai vizek a Magyar Országos Horgász Szövetség kezébe kerültek, az általuk ki írt pályázaton pedig nem a 83 éves horgászegyesület, hanem az újonnan alapított Mártélyi Tájgazdálkodási Kft. nyert, övék lett a víz.

A történés rosszul érintette az egyesületet, a tagok nagy része kilépett, a korábbi 1000 főből mindösszesen 317-en maradtak. Az egyesület vezetősége azonban továbbra is szeretné a lehetőségekhez mérten egyben tartani a tagság megmaradt részét.

Orbán János alelnök elmondása szerint a horgászokat természetesen rosszul érintette, hogy nem ők kapták meg a vízhasználati jogot, de a vezetőség igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy az egyesület fennmaradjon. A László István Sporthorgász Egyesület 10 éven keresztül víz nélkül működött, ebből próbálnak most erőt meríteni a Dobó Ferenc Horgászegyesületnél is.

A tagok természetesen továbbra is használhatják a vizet, március végétől kezdték meg a területi jegyek értékesítését, a mai napig 75 jegyet adtak el. Az ebből befolyó bevételek a Mártélyi Tájgazdálkodási Kft.-hez kerülnek, onnét pedig a MOHOSZ-hoz, a tervek szerint pedig nagy részt a halgazdálkodásra és telepítésre forgatják majd vissza a pénzeket.

A Kft. és az egyesület között már megkezdődtek az egyeztetések, hogy a jövőben együttműködjenek a felek. Konkrét szerződést még nem írtak alá, de ez hamarosan megtörténhet. A tervek szerint az egyesület korábban hagyományosnak tekinthető versenyeit is megrendezheti majd Mártélyon.

szcs