A „hazaiak” kezdték jobban a mérkőzést, amelyet a felek Békéscsabán játszottak, a Kazincy Iskola sportcsarnokában. 4 góllal is sikerült elhúzniuk, Sebőkék pedig a beállós játékot erőltették.

Bő 10 percre volt ahhoz szükség, hogy meccsbe rázódjanak a vendégek, akik előbb egyenlítettek, majd fordítani is tudtak. Komoly előnyt azonban nem sikerült kiépíteniük. A vásárhelyi védekezés a helyén volt, viszont a Csorvás sem adta könnyen magát, ráadásul a HLKC-s támadásokba rendre lépéshibát fújtak a bírók.

Fej-fej mellett haladtak a felek, ám a végjátékban Gaál Adrienn tanítványainak jött ki jobban a lépés. A Csorvás egy időntúli szabaddobást elvégezhetett, de a lövést sikerült blokkolni, így 18-19 lett a vége, ami újabb két pontot ért a vendégegyüttes számára.

Ezzel a HLKC továbbra is a tabella élén áll, a lányoknak pedig még három mérkőzésen kell helytállniuk ahhoz, hogy bajnoki címet ünnepelhessenek. Az Abony, a Gyomaendrőd és a Szeghalom lesz még terítéken.

NB II Délkeleti csoport 18. forduló

Csorvás – Hódmezővásárhelyi LKC 18-19

Gaál Adrienn: „Nagyon szorosra sikerült a meccs. A lányokkal a meccs előtt szokás szerint átbeszéltük a taktikai utasításokat, hogy pontosan mit is kell végrehajtaniuk. A meccs elején ennek az ellenkezőjét csinálták. az átlövések és cselezések helyett a beállóst akarták játszatni. Végül sikerült fordítanunk. A védekezésünk jó volt, a támadásainkba sokszor belefújtak a bírók. Kicsit talán enerváltak voltunk, a Csorvás pedig igyekezett ránk erőltetni a játékát, a végjáték viszont a javunkra szolgált. A maradék három meccsen sem fogunk hátradőlni, ugyanazzal az edzésprogrammal és mentalitással haladunk tovább, mint eddig. Csak a győzelem elfogadható továbbra is.”

szcs

Fotó: promenad.hu archívum