Süli Ákos a HSUVC versenyzője, most tizenhat éves. 2009-ben kezdett el úszni, és 2010-ben egyből ranglistavezető is lett. 2015-ben a serdülő országos bajnokságot 100 méter mellen nyerte meg, 50 méter mellen második helyezést ért el. Röviden így emelte ki Ákos az úszó karrierje eddigi legfontosabb állomásait.

„Mindig is Hódmezővásárhelyen úsztam, ez a sport kezdetben hobbi volt, most azonban úgy érzem, mintha a munkám lenne. Ameddig tudom folytatni is akarom, most a legnagyobb cél az Ifjúsági EB, majd jövőre az Ifjúsági VB, és nem kizárt, hogy 2020-ban a tokiói olimpiát is megcélozom.” –tette hozzá Ákos.

„Az edzéseken az EB közeledtével már sokkal jobban odafigyelünk a technikára, az irambeosztásra is, az utolsó csiszolások vannak hátra. Az Ifjúsági országos bajnokság lesz majd június elején ott lesz utolsó alkalom arra, hogy bebizonyítsam, mit tudok. 50 és 100 méter mellen szeretnék majd elindulni a júliusi EB-n.”- emelte ki Ákos.

Az esélyek latolgatása közben kiderült, hogy a vásárhelyiek az oroszoktól, az olaszoktól és franciáktól félnek, de tudvalévő, hogy minden nemzet a legjobbját hozza majd el. Ákos szerint a Vásárhelyiek nagyon esélyesek, döntőben van a helyük.

sk