A Városi Stadion klubhelyiségében találkozhattak a szurkolók a HFC vezetésével. A beszélgetésen a csapat elnöke, Horváth Zoltán is részt vett, de Major László edző, Papp Róbert erőnléti edző és Vinnai István a megye kettes csapat edzője is részt vett.

A szurkolók kérdései elsősorban a NB III-ban érdekelt csapat szereplését firtatták. Kiderült a szurkolók aggódnak amiatt, hogy a szezon végén csapatuk búcsúzni kényszerül a harmadosztálytól.

Horváth Zoltán elnök szerint a maradék nyolc mérkőzésen a játékosok hite nagyon sokat nyomhat a latba, ráadásul két nehéz mérkőzés is vár a csapatra. A bajnoki cím várományosa, a Kozármisleny is érkezik Vásárhelyre, a hétvégén pedig a kiválóan szereplő SZEOL SC-vel mérkőzhetnek Fábiánék. Az elnök szerint, ha a játékosok megfelelő hittel és akarattal játszanak, akkor tudnak szép pillanatokat szerezni a szurkolóknak és meg lehet a bennmaradás.

Major László vezetőedző a kulisszák mögé is betekintést engedett, beszélt arról, hogy a csapatnál jelenleg is sok a sérült, az egyik legjobbnak számító játékos, Komáromi András a csabai meccsen sérült meg, azóta sem tud játszani. Ráadásul szezon közben is történtek változások. Faragó Béni az utolsó pillanatban jelentette be távozását, de a téli szünetben érkező Szabó Zoltán is továbbállt, holott vele komolyan számoltak a kezdőben.

A vezetőedző további kiemelte, hogy az NB III sokat erősödött az elmúlt évek hazai futball változásainak köszönhetően. Az élvonal 12 fősre olvadt, változott a másodosztály létszáma is, ezzel pedig játékosok estek el lehetőségtől, sokan pedig az NB III-ban találtak maguknak helyet, kiváló játékosok, sok tapasztalattal. Az edző szerint a hazai labdarúgásban egyébként sem könnyű az osztályváltás, az NB II-be frissen feljutott csapatok is a kieső helyeken vannak, de az NB I-es bajnokságban is a Vasas és a Békéscsaba áll a sereghajtó helyen.

Az edző hozzátette, hogy az infrastruktúra adott Vásárhelyen, a megyében messze a legjobb lehetőségek Vásárhelyen vannak.

„Egy csapatot meg kell előznünk, és ha beleszakadunk, akkor is megcsináljuk.” – zárta szavait Major László.

Horváth Zoltán azokra a pletykákra is reagált, melyek szerint a felnőtt csapat 30 milliós támogatást kapott az MLSZ-től. Az elnök elmondta, hogy ezek az állítások nem igazak. A szövetség és a klub között valóban aláírtak a napokban egy szerződést, ennek értelmében a közeljövőben 10 millió forintos támogatás érkezik a klubhoz, ugyanakkor ezt csak az utánpótlásra fordíthatják, a felnőttek nem kapnak ebből a pénzből.

A beszélgetés során az utánpótlás játékosok kérdése is szóba került, kiderült, hogy a fővárosnak és a patinásabb kluboknak hatalmas az elszívó erejük, ezzel nem lehet versenyezni, a tehetségeket pedig a fejlődésük érdekében tovább is kell engedni.

szcs