Erről Hegedűs Zoltánt, a város alpolgármesterét kérdeztük: „Már tavaly is nagyon vártuk, hogy elkészüljön a nyolcsávos futópálya, azonban az időjárás miatt erre nem kerülhetett sor. A mai napon elkezdte a kivitelező a rekortán burkolat felvitelét, ami – amennyiben az időjárás is kedvez ennek – április végére teljes egészében elkészülhet” – fogalmazott.

(A fotó archiv.)

Majd így folytatta: „Én azt gondolom, hogy nagyon-nagyon sok hódmezővásárhelyi várja, hogy ne csak a strand melletti futópályán lehessen futni, hanem azoknak, akiknek ez kényelmesebb és közelebb van, a stadion futópályáján is erre lehetősége nyíljon.”

A focipálya körül tehát nyolc sávban alakítják ki a futópályát, így akár „versenyek megrendezésére is alkalmat fog nyújtani”. Illetve, ami még nagyon fontos – emelte ki Hegedűs Zoltán –, hogy az Atlétikai Szövetség támogatásával jött ez létre, mintegy 130 millió forintos támogatást kaptunk a kivitelezéshez, illetve 30 millió forintos önrészt vállalt Hódmezővásárhely önkormányzata – tudatta hírportálunkkal az alpolgármester.

 

 

Megyeri József / G.

További fotók: