– Két nagy beruházás előtt a város, az egyik az új Makovecz-könyvtár megépítése és környezetének megújítása, a másik pedig a Hagymatikum bővítése – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Farkas Éva Erzsébet. A polgármester kiemelte: a 2018-ra, illetve 2019-re átadásra kerülő beruházások összköltsége közel 5 milliárd forint, melynek 100 százaléka állami támogatás. A bibliotéka kapcsán pedig kíváncsiak a makóiak véleményére, így konzultációra hívják őket.

– Már elkészültek azok a kérdőívek, melyeket hétfőtől kezdünk el kiosztani mind a 11 ezer 500 makói háztartásba – folytatta a polgármester. Emellett április végétől a nyolc városrészben utcafórumokat szerveznek, hogy a makóiak ne csupán írásban, hanem szóban is elmondhassák, hogyan vélekednek az új könyvtárról, a környezetéről, illetve milyen programokat szeretnének, hogy megvalósuljanak a létesítményben. A hat kérdésből álló, kitöltöt ívet pedig három helyen, a polgármesteri hivatalban, a Hagymaházban és a József Attila Városi Könyvtárban adhatják le.

Farkas Éva Erzsébet egy pedagógust, Nadobán Zsuzsannát is felkért a könyvtár népszerűsítésére. – Ezt örömmel vettem, mive mi az oktatási intézményünkben már az első tanórákon az olvasás szeretetére neveljük a gyerekeket – vette át a szót a Makói Általános Iskola Bartók tagintézményének tanárnője. Az iskolai oktatás szerves részét képezi a könyvtár, illetve a múzeum felkeresése, számos rendhagyó tanórát szerveztek már mind a két intézményben.

##audio:2674##

A konzultációs program harmadik tagja Toldi János települési képviselő. – Még fiatalon elvégeztem a népművelé-könyvtár szakot is, emellett egykoron Gyulán én irányítottam a kultúr- és ifjúsági házat, így nem építészetileg szólok bele a Makovecz-tervekbe, hanem a tudásommal megpróbálom segíteni a leendő programok szervezését – tudtuk meg a képviselőtől.

Munkatársunktól. K.