Elsőször Kendi Csabát kaptuk mikrofonvégre, aki a Hód-Úszó SE versenyzője, és megosztotta velünk az úszáshoz kapcsolódó legjobb élményeit:  „ Az első érmem átvétele egy különleges pillanat volt, 2004-ben egy városi diákolimpián lettem első helyezett 50 méter mellúszásban. Tavaly pedig országos bajnokságot nyertem, az az élmény lenyűgöző volt, még soha nem éreztem olyat, mint akkor.”

Azóta a győzelem íze és a sport szeretete egyaránt hajtja előre. Csaba jelenleg 17 éves és a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban tanul, azonban a jövőjéről már konkrét elképzelése van. Építésznek szeretne tanulni, és egyetem mellett még az úszást is szeretné csinálni.

Az EB-re való felkészülés jegyében nagyon keményen edzenek, hiszen Győrben Felnőtt Országos bajnokságon indulnak, valamint júniusban az Ifjúsági Országos Bajnokság is várat még magára. Egyébként a kvalifikációt a júliusi versenyre az OB-n szerezhetik meg, ott derül ki, hogy beférnek-e majd az EB keretbe.

„A körülményeink tökéletesek a felkészüléshez. Közel lakunk az uszodához, a létesítmény fantasztikus, minden sportolói szükségletet kielégítő. Rendes verseny rajtköveken tudunk gyakorolni, ez világszínvonalnak számít.„ – mondta Csaba.

Az EB-n mellúszásban látja magát esélyesnek, főleg rövidebb távokon. A két edzője Olaszné Bajusz Andrea és Máté Hunor is mindent megtesz annak érdekében, hogy az EB-re való felkészülésben az erősségekre gyúrjanak rá, véleményük szerint döntőt úszni is esélyesek lehetnek a vásárhelyiek.

Hamarosan újabb úszót mutatunk be!

sk