Legutóbb januárban, a Hódtói Sportcsarnokban rendeztek iskolai és óvodai focis fesztivált, az április eleji kaland, azonban más volt, mint az eddigiek. Ez alkalommal nem csak a legkisebbeket várták, hanem szüleik is aktívan kapcsolódhattak ki.

A rendezvényen Mészöly Kálmán 61-szeres magyar válogatott labdarúgó is részt vett.

„Elég régóta járok Hódmezővásárhelyre, azt hiszem elég sokat láttam az ittenieket, akik nagy szeretettel csinálják a dolgukat. Igaz ez mindenki, az edzésekre is, de benéztem a szertárba, ahol tisztán és rendben sorakoznak a szerelések, ez pedig kifejezetten pozitív dolog, főleg a mostani szegénységet figyelembe véve. Nagyszerű lehetőségek vannak itt a játékosok felé, ami arra késztetheti őket, hogy elfogadható teljesítményt nyújtsanak. Mindig pozitív véleménnyel voltam a vásárhelyi csapatokról és azt is tudom, hogy a helyiek nagyon szeretik a focit. A játékosoknak ezt tudomásul kell venniük és mindent el kell követniük a sikerek érdekében. A lehetőségek és a feltételek itt minden téren adva vannak.” – mondta az egykori legendás játékos.

A délutánt az iskolások nyitották a műfüves pályán különféle labdás és ügyességi gyakorlatokkal várták őket, ahogy délután az ovisokat is. Három órától azonban nem csak a gyerekek, hanem a szüleik jelenlétére is számítottak a szervezők. Az apukák a kisebbik műfüves pályán rendeződhettek csapatokban és rúghatták a bőrt, míg anyukák a csapat sportmasszőrének, Gálicza Zoltánnak a szakértelmét élvezhették.

A délutáni ovi focifesztivál más volt, mint az eddigiek, hiszen szervezőként és rendezőként a Szent István Általános Iskola is csatlakozott. Nem véletlen, hiszen ősztől az iskolában egy labdarúgó osztályt is indítanak, ezt is szeretették volna népszerűsíteni a családok körében.

Horváth Zoltántól, a HFC elnökétől megtudtuk, hogy a tervezett osztály már népszerű, hiszen többen is jelentkeztek. A szakvezető elmondta, hogy bízik abban, hogy a jövőben ez által újabb lendületet kap a labdarúgás, amelynek a nyári EB szereplés is igazi lökést adhat.

A HFC-nek jelenleg, a különböző korosztályokban összesen több mint 300 igazolt játékosa van, hétről-hétre pedig 355 kis gyerek vesz részt a Bozsik Intézményi Program foglalkozásain.

A játékos feladatok és a sport után a tombola és a nyereményosztály kapta a főszerepet. Mészöly Kálmán 5 válogatott mezt adott át a szerencséseknek, de egyéb nyeremények is vártak a délután résztvevőire.

A legjobb talán az lesz, ha átböngészi galériánkat.

szcs