Az iskola ebben az évben is, immáron 5. alkalommal nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának Határtalanul pályázatán, így a hetedikes diákok tanulmányi kirándulásra mehetnek. Az Erdélyben töltött idő alatt a gyerekek meglátogatják az aradi Csiky Gergely Főgimnázium diákjait, akikkel közös programokon vesznek majd részt, valamint suliújságot készítenek.

Arad után a csoport meglátogatja Déva várát, ahol történelem, földrajz, matematika és kémia óra vár rájuk. A kirándulás folyamán továbbá felkeresik majd Vajdahunyad várát, ellátogatnak Gyulafehérvárra, megtekintik a Mézgedi-cseppkőbarlangot, majd Nagyszalonta után hazafele veszik az irányt.

A hétfői nap megtörtént az utazás előkészítése.

Az utazókat csoportokra osztottuk, és négy helyszínen zajlott az előkészítés. A diákok megismerkedtek az utazás programjával, térképen megjelölték a célállomásokat és megismerték a határokon kívülre került magyarok történetét. Valamint ízelítőt is kaptak arról, hogy miért használják kint a magyar anyanyelvet, és hogy hogyan sikerült megőrizni a kultúrát.” – mondta el Béresné Kotymán Erzsébet, a Határtalanul program felelőse.

Sz.Viktor