A makói Steel 2014. április elsején alakult. A tagok szerint a dátum nem tudatosan választott, csak így jött össze. A trió most ünnepelte fennállásának második születésnapját. A bandaalapítás ötlete Kiss Szabolcs fejéből pattant ki. – Még 15-16 évesen szerettem meg a Green Day-t, s ekkor döntöttem el, hogy gitározni akarok – tudtuk meg a 21 éves fiatalembertől, aki most fog végezni a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. Szabolcs a Steelben basszusgitározik és énekel.

A 46 esztendős Joet, vagyis Madai Zsoltot Szabi kereste meg, hogy nincs-e kedve egy zenekarban játszani. – Eleinte vívódtam, mert tudtam mivel jár ez az őrület, amit egy rockegyüttes létrehozása, életben tartása jelent, hiszen korábban már volt benne részem – vette át a szót Joe, aki dobos a bandában. Ennek a hangszernek a szeretetét édesapjától örökölte, aki egykoron a Tűzkerékben és a Taurusban dobolt. – Mindössze 11 éves voltam, mikor megkaptam az első dobfelszerelésemet, s azzal indul az egész – avatott be a részletekbe Joe.

A Steel harmadik és egyben legfiatalabb tagja a 19 éves Gera Dávid. A Szegedi Tudományegyetem mérnöki karos hallgatója ritmus- és szólógitáros is egyszerre a trióban. – Az egyik nagy internetes közösségi oldalon láttam a hirdetésüket, hogy tagot keresnek, így jelentkeztem – mondta Dávid. Próbáltak, s kiderült, hogy így hárman nagyszerűen tudnak együtt zenélni, így megalakult a Steel.

A trió eleinte csak nagy rockklasszikusok feldolgozásait adta elő. Nemrég azonban megjelent az első lemezük. A Boszorkányégetés című albumon hét saját szám szerepel. Míg a feldolgozásokat elsősorban angol nyelven szólaltatják meg, a sajátokat viszont mind magyarul. Ezeknél a zenét és a szöveget közösen írják a fiúk.

Munkatársunktól. K.