Az első komolyabb helyzet a vendég előtt adódott, egy vendégkontrát követően Bordásnak kellett résen lenni, sőt néhány perccel később ismét neki tapsolhatott a publikum, miután egy kicsiben elvégzett vendégszöglet után fogta a középre fejelt labdát.

A 20. percig kellett várni az első gólra, a hazaiak voltak eredményesek Bartyik az ötös sarkáról vágta kapásból a játékszert Hajdu kapujába, megszerezve ezzel csapatának a vezetést. (1-0)

Nem kellett sokat várni az újabb HFC helyzetre, néhány perc elteltével Szilágyi előtt adódott lehetőség, lövéséből viszont hiányzott az erő, így maradt az 1-0.

Ekkor úgy tűnt, hogy megzuhant a Pénzügyőr SE, ám a 28. percben jött az egyenlítő gól. A vásárhelyi védelem ingott meg, Feil Máté pedig kihasználta ezt, a leshatárról kiugorva gurított a hálóba. (1-1)

A hazaiak előtt így újra adott volt a feladat, ismét meg kellett szerezniük a vezetést, Szabó és Tóth Attila is próbálkozott, de gólt nem sikerült szerezniük, sőt a félidei hajrá a vendégeké volt, beszorították a HFC-t, de a maradék pár percben nem változott az állás.

A fordulás után először a Vásárhely előtt adódott komolyabb lehetőség, a csereként beállt Nagy András fejelhetett, Hajdu azonban a helyén volt. Tovább nyomtak a hazaiak, aminek eredményeként újabb helyzetet sikerült kialakítaniuk. Az előző meccsen remeklő Szabó Dávid szerezhette volna meg a vezetést, csak Hajduval állt szembe, ám a vörös mezes nem tudta ellőni a kapus mellett a labdát, így a ziccert szögletre váltotta.

A játék nagyrészt ebben a szakaszban a vendégek térfelén folyt, nem sokkal később Fábián Imre volt igen agilis, három védőt is sikerült befűznie, de a középre passzolt labdát hosszan tolta meg az érkező társ, így nem lett komolyabb helyzet.

A félidei hajrában puskaporos volt a levegő, előbb a HFC alakított ki komolyabb helyzeteket a tizenhatoson belül, majd Bordás felségterületén is komoly harc folyt a labdáért, amit vagy a védők vágtak ki vagy a kapusnak sikerült hárítania a kapura tartó lövéseket.

A vége azonban maradt az 1-1, ezzel a HFC újabb fővárosi csapat ellen szerzett pontot.

A csapat legközelebb április 10-én, vasárnap, ismét hazai pályán a SZEOL SC-t fogadja 16 :30-tól.

Április 8-án pénteken pedig a klub szurkolói ankétot tart a Városi Stadion klubhelyiségében 18 órától, oda is sok szeretettel várják az érdeklődőket.

NB III Közép csoport 25. forduló
Hódmezővásárhelyi FC – Pénzügyőr SE 1-1 (1-1)
Hódmezővásárhely, 350 néző. Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Sebestyén László).
HFC: Bordás – Lazinica (Nagy A. – a szünetben), Tóth J., Marton, Bartyik N., Kökény, Szilágyi (Dordevic, 78′), Tóth A. (Hauk, 86′), Szabó D., Fábián, Mezei. Vezetőedző:Major László.
Pénzügyőr: Hajdu – Szigeti (Hegybányai, 63′), Buzás, Biró, Varga-Sebestyén, Szabó B., Karvalics, Luczek, Rabatin, Sztrunga, Feil (Rabatin N., 77′). Vezetőedző: Vatai Attila.
Gólszerzők: Bartyik N. (20′) ill. Feil (28′)
Sárga lap: Tóth A. (33′), Marton (39′), Tóth J. (40′), Mezei (70′), Bartyik N. (89′) ill. Feil (66′).

Major László: „Sajnos kaptunk egy olyan gólt, amit NB III-ban nem lehet kapni, egymásra vártak a srácok. Ennek ellenére úgy gondolom igazságos a döntetlen. A második félidő elején jobbak voltunk, a végén viszont kicsit elfáradtunk és beszorultunk, itt is, ott is voltak helyzetek. Nem véletlen negyedik a Pénzügyőr és nem véletlen vagyunk mi utolsó előttiek. A maradék 8 mérkőzésből legalább négy-öt meccset nyernünk kellene, hogy nyugodtan tudjunk készülni a következő szezonra.”

szcs