A legnagyobb változás a 7 kilométeres körön lesz: az építkezés miatt a sétálóutcán fordítót alakítanak ki, ott két irányban futnak a versenyzők.  Emellett a Nagy András János utcán az Erdő utca helyett a Gosztonyi József utcán halad az útvonal, míg a 3,5 kilométeren az Oldalkosár utca helyett a Somogyi és Ipoly utcákat érinti, ezen kívül a Szent Antal és Mária Valéria utca is része lesz a távnak. A teljes útvonalak a fesztivál honlapján érhetők el.

Eddig összesen 550-en neveztek egyéni és csapat versenyben. A legnépszerűbb egyértelműen a félmaraton. A 21 kilométernél is hosszabb távot több mint kétszázan teljesíthetik majd Vásárhelyen egyéniben, de  42 csapat is rajthoz áll. Emellett 7, valamint 3,5 kilométeren várják a résztvevőket, a legkisebbek pedig 300 méteren mutathatják meg tudásukat. Úgy tűnik, hogy a fesztivál nem csak a megyében népszerű, mivel távolabbi településekről, így például Budapestről, Békéscsabáról, Nyíregyházáról, Törökszentmiklósról, sőt még a határon túlról sem lesz hiány versenyzőkből.

Mint azt már említettük, március 31-ig lehet kedvezményesen regisztrálni, de eddig a határidőig mondhatják le, vagy módosíthatják nevezésüket azok is, akik már korábban jelentkeztek. Nevezni továbbra is a www.hodfutofesztival.hu oldalon lehet. A verseny megrendezéséhez önkéntesek segítségét is várják. Ők április 10-ig jelentkezhetnek. A munkában való részvétel a középiskolások 50 órás közösségi szolgálatába beszámítható.

Forrás: Martonosi János