Fontos állomásához érkezik Békés megyében a rendőrségnek a vagyonbiztonság növelése érdekében indított, 2016. május 26-áig tartó országos tájékoztató kampánya. Az elmúlt hónapokban, 2015 októberétől kezdődően a „Házhoz megyünk” program keretében szakemberek nyújtottak segítséget az érdeklődőknek ahhoz, hogy a vagyonuk, értékeik védelme érdekében szükséges döntéseket meghozzák, a veszélyhelyzeteket felismerjék és elkerüljék. A különböző helyszíneken történt tanácsadásokhoz kapcsolódóan a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnmegelőzési Osztálya egy vidám és tartalmas vetélkedőre hívja a családokat. A megmérettetésre, amely 2016. április 16-án lesz, háromfős csapatok jelentkezhetnek. Egy nagyszülő, egy szülő és egy általános iskolás, felső tagozatos gyermek alkothat egy csapatot. A vetélkedőre való felkészüléshez a rendőrség oktatási segédletet, valamint személyes konzultációs lehetőséget is biztosít.

A bűnmegelőzési szakemberek bíznak abban, hogy a versenyzők sok hasznos információval térnek majd haza a jó hangulatúnak ígérkező rendezvényről. Valamennyi résztvevő csapat értékes ajándékot nyer, a győztes hármas pedig továbbjut az országos döntőre, ahol Békés megyét képviselheti.

Jelentkezni az információs pontokon, valamint a pengoe@bekes.police.hu e-mail címen lehet 2016. április 8-ig. A jelentkezési lap az alábbiakban letölthető.

Forrás: police.hu