Négygólos előnyről várhatta a németországi visszavágót a MOL-Pick Szeged: ám ennek ellenére közel sem ígérkezett egyszerűnek a Kiel elleni második mérkőzés, a német csapat ráadásul mindig eljutott legalább a nyolc közé a Bajnokok Ligájában, most viszont a Picknek lehetősége nyílt arra, hogy elüsse Alfred Gíslason csapatát ettől, és visszavágjon a tavalyi vereségért, amelyet a negyeddöntőben szenvedett el a Kieltől.

A legutóbbi Sparkassen Arénában tett látogatásához képest jóval jobban kezdett a MOL-Pick Szeged, Jonas Källman remekül indította a meccset, góljaival tartotta magát a Pick. Sőt, tíz perc után Bombac ziccere után még vezetett is a Pick, viszont 4-5 után négy perc alatt négy gólt lőtt a Kiel, amely így már hárommal vezetett. (8-5) Maradt a háromgólos különbség a folytatásban, a Kiel támadásban jóval jobban teljesített, mint Szegeden, majd egy kiállítás után üresen maradt a szegedi kapu, amit Niklas Landinhasznált ki, és ezzel már egyenlő volt összesítésben, időt is kért Juan Carlos Pastor. (11-7) Hatottak a spanyol mester szavai, egy 3-0-s rohammal folytatta a Pick, és tartotta az egy-kétgólos különbséget. Thiagus Petrus megkapta második kétperces kiállítását is, de emberhátrányban is gólokat tudott szerezni a Szeged, 15-14 után az utolsó három percben azonban nem tudott gólt lőni Landinnak a MOL-Pick Szeged, ellenben a Kiel zsinórban három gólt is szerzett a szünet előtt, így 90 percnyi játék után döntetlenre állt a csata.

A második félidőre jött a kapuba WyszomirskiSierra ezúttal nem tudott annyit hozzátenni a meccshez, mint az odavágón. A lengyel beállítása jó döntésnek bizonyult, rögtön megfogta Anic ziccerét, majd a folytatásban is több bravúrt bemutatott a kapuban. Maradt a négygólos német előny, és többször is támadhattak Marko Vujinék azért, hogy összesítésben is jobban álljanak, de nem tudtak élni ezekkel a lehetőségekkel – egészen tíz perccel a szünet utánig, Vujin hetesből szerzett gólja után már 23-18-ra vezetett a Kiel. Emberhátrányban ugyan megint gólokat lőtt a Pick, de ez csak arra volt elég, hogy ne lépjen meg többel a Kiel, amely Ekberg góljával az utolsó negyed óra előtt már hattal vezetett. (27-21) Négynél közelebb a folytatásban sem tudott férkőzni a német bajnokhoz a MOL-Pick Szeged, amely támadásban sok hibával játszott – ráadásul a meccs során négy, így a párharc alatt összesen hét (!) büntetőt is elrontott, ezeket pedig keményen büntette a Kiel, amely tartotta az öt-hatgólos előnyét, és akárcsak tavaly, idén is a Szegeden elszenvedett veresége után saját közönsége előtt le tudta dolgozni hátrányát, és kiejtette a MOL-Pick Szegedet a Bajnokok Ligájából.

Ancsin Gáboréknak ezúttal nem sikerült pontosan befejezniük a támadásaikat, ráadásul a kapuban is csak a második félidőben jött komolyabb teljesítmény, miközben Landin végig stabil teljesítményt nyújtott. Marko Vujin nem rontott hetest egyik meccsen sem, míg a Pick a 13 büntetőből mindössze hatot dobott be, ráadásul ezúttal több ziccert is elrontottak a szegediek, így kevés volt a vasárnap kiharcolt négygólos előny, és akárcsak tavaly, idén is a Kiel okozta a Pick vesztét a BL-ben, csak idén nem a negyed-, hanem a nyolcaddöntőben. Ezzel a Kiel játszhat majd a Final Fourért a címvédő Barcelonával, míg a MOL-Pick Szeged számára maradnak a hazai küzdelmek, Juan Carlos Pastor csapata legközelebb szombaton 17 órától a Vác ellen játszik bajnokit az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. meccs

THW Kiel – MOL-Pick Szeged 36 – 29 (18-14)
Kiel, Sparkassen Aréna, 10 ezer néző. Vezette: Jonas Eliasson, Anton Palsson (izlandiak).
Kiel: LANDIN 1 – EKBERG 7, Anic 3, Canellas 2, Brozovic 3, Duvnjak 3, Klein. Csere: Dahmke 3, VUJIN 9/5, Dissinger 5, Mamelund. Vezetőedző: Alfred Gíslason.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Prodanovic 1, Robledo 5, BOMBAC 7/3, Vranjes 1, Ancsin 1, KALLMAN 7. Csere: WYSZOMIRSKI (kapus), Thiagus Petrus 2, Blazevic 1, Parrondo, Mindegía 1, Balogh 2, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/5. ill. 7/3.
Kiállítás: 6 perc ill. 12 perc.

Továbbjutó: 65-62-vel a THW Kiel

Forrás, fotó: szegedma.hu