A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 1989-ben alakult meg, és mára Magyarország legnagyobb keresztény civil szervezete lett. Azokat a keresztény meggyőződésű értelmiségieket fogja össze, akik tenni kívánnak az evangélium szellemében. A szervezet támogatni kíván olyan kezdeményezéseket is, mint például az új kertvárosi templom felépítése.

A mai sajtótájékoztatón a szövetség nevében Árva László, a KÉSZ hódmezővásárhelyi elnöke, illetve Bálint Gabriella, a szervezet elnökségi tagja támogatásukat fejezték ki a kertvárosi és kishomoki emberek indította felhívással.

A Kertvárosban két olyan oktatási intézmény van, amely a kereszténység szellemében működik. Kiegészülve egy kertvárosi templommal, egy nagyon szoros lelki egységet képezhet.” – mondta el Árva László.

Az elmúlt napok, elmúlt hónapok európai eseményei arra figyelmeztetnek bennünket, és álláspontunk is ezt demonstrálja, hogy vannak olyan értékeink, amire nagyon oda kell figyelni. Ezeket az értékeket, az identitásunkat az iskolákon és a templomokon keresztül tudjuk megvalósítani.” – nyilatkozta Bálint Gabriella.

Sz.Viktor