Az eredeti tervek szerint a gyülekezet tagjai a Szent István térről indultak volna útnak és Vásárhely belvárosának nevezetesebb pontjait járták volna közbe, ám sajnos az időjárás közbe szólt, így a keresztútjárást a templom falain belül tartották meg.

A rendezvényt az ilyenkor hagyományos szentmise vezette fel, a résztvevők ezt követően pedig az egyes stációkat járták végig. A katolikus hagyományokban egy igen jelentős imádság ez, amelyben felidézek, hogy Jézus Krisztust Poncius Pilátus elítéli, majd Isten fia vállára veszi a keresztet és végigjárja a Golgotáig vezető utat.

A nagyszerdai stáció a szokásoktól eltérően ez alkalommal 15 állomásból állt, felidézték a feltámadást is. Az egyes állomásokon a katolikus közösség kisközösségeinek képviselői olvastak fel egy-egy elmélkedést. Az idei évben, az imádságokat a családoknak ajánlották fel.

Bartucz Katalin, a szervezőcsapat egyik tagja elmondta, hogy a közösség a szívén viseli a családok sorsát, kiváltképpen a vásárhelyi családokét. A sok probléma – gyermeke függőségei, a válságban lévő házasságok, az idősekkel szembeni tiszteletlenség – megoldásra vár, a résztvevők ez alkalommal imáikkal igyekeztek támogatást nyújtani.

szcs