A József Attila Tanulmányi és Információs Központban a rendezvény megnyitóján átadták a 2016-os Alma Mater Díjat is. A tavaszi országos állásbörze alkalmával minden évben ünnepélyes keretek között adják át az alumni szervezet díjat. Mindig egy olyan regionális cég kapja, amely valamilyen formában kiemelten támogatja az egyetemet illetve volt hallgatóit.

Idén a makói Givaudan Hungary Kft. kapta, amely több mint 70 olyan alkalmazottjával, akik az SzTE-n végeztek, érdemelte ki a partnerségi díjat. Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora adta át a díjat, Karkas Mihály gyárigazgatónak.

Szabó Gábor arról számolt be portálunknak, hogy a következő évektől valószínűleg bővíteniük kell a kiállítási területet, ugyanis a kiállítók nagy száma miatt egyszerűen már nem férnek el. „Ez a tendencia azért sok mindent jelenthet, egyrészt van egy általános elmozdulás a munkaerő piacon, valamilyen szinten a válság már nem érezteti annyira a hatását. Azt gondolom, hogy ez jelenti azért azt is, hogy az egyetemnek az ipari kapcsolatai is jelentősen javultak” – fogalmazott a rektor.

 

 

 

 

G.