Gyerekzsivajtól és népzenétől volt hangos szombaton az apátfalvi faluház. A helyi ifjúsági klub ugyanis tavaszköszöntő és húsvétváró bulit szervezett. – Elsősorban a gyermekeknek rendeztük ezt a délelőtti foglalkozást, melyen volt tojásfestés, táncház, de színezhettek is, az udvaron pedig tojáskeresésen vehettek részt – tudtuk meg a klub egyik tagjától, Antal Esztertől.

A gyerkőcöket kisebb csoportokba osztották és a faluház udvarán elrejtett hímes tojásokat kellett nekik felkutatniuk. A kicsik számára nem csupán jó móka volt, hogy az egész telket berohangálhatták az elrejtett kincsekért, hanem tétje is volt a játéknak. Ugyanis a legtöbb tojást összegyűjtő kis társaságnak jutalom is járt, ami nem volt más, mint csokoládé.

A táncház megtartására deszki ismerőseiket kérték fel az apátfalviak. – Közel 14 esztendeje táncolnák már a barátaink, így igazán profiktól tanulhattunk – tette hozzá Antal Eszter, A pátfalvi diákok többek között dél-alföldi és moldvai lépéseket, forgásokat leshettek el a vendégektől. Az apátfalvi klub még igen fiatal, tavaly szeptemberben voltak egy esztendősek, de terveik között szerepel, hogy jövőre is megszervezik ezt a vidám délelőtti eseményt.

A 11 esztendős Kardos Zoltán Dominik színezett és tojást is festett. – A kedvenc színem a világoskék, így a tojás is ilyen lett – mondta a helyi általános iskola negyedikes kisdiákja. Zolitól megtudtuk, hogy húsvét hétfőjén édesapjával közösen mennek locsolkodni, nem csupán helyben keresik fel a lányokat, hanem Makón is vannak ismerőseik, rokonaik.

Munkatársunktól. K.