Első alkalommal rendeztek polgári bált Makón. A városi sportcsarnokban szombat este Czirbus Gábor alpolgármester köszöntőjében kiemelte: a polgári értékek mentén, hagyományteremtő céllal kívánták ezt az eseményr életre kelteni. Minden esztendőben egy nemes célt tűznek ki maguk elé. Most a történelmi Magyarország emlékét megidéző országzászló újbóli felállítását kívánják segíteni.

Farkas Éva Erzsébet polgármester beszédéban megköszönte Weszely Tamásnak, a Jobb Makóért Egyesület elnökének és Czirbus Gábornak, a Fidesz helyi alapszervezetének elnökének, hogy megvalósították ezt az eseményt. – Azon vagyunk, hogy a nemzeti hozzáállással ezt a közösséget a nemzeti értékek felé vezessük, mindezt alázattal, tettrekészséggel és szeretettel  – fogalmazta meg a város vezetője.

Lázár János köszöntőjében kiemelte: egy közösség számára mindig kiemelkedően fontos azon vállalkozások, melyek nem csupán magukat, hanem másokat is ellátni képesek. – Nekik köszönhetően is sikerült számos dolgot megvalósítani, s az ő közbenjárásukkal talán újból lesz országzászlaja a városnak – tette hozzá a politikus.

A közelgő ünnep kapcsán a miniszter kifejtette: 1848-nak sok köze lehet a nemzeti emlékezethez, hiszen szinte alig van olyan család, akinek valamelyik felmenője ne harcolt volna a magyar hazáért. – Ekkor született meg a magyar szabadság és Kossuth Lajos hívó szavára küzdöttek ennek érdekében – tette hozzá Lázár János.

Munkatársunktól. K.