Kilencedik alkalommal szervezte meg a Hagyományőrző 15. Pálffy Huszár Egyesület éves bálját. Az összejövetelek eleinte még csak közös vacsorák voltak, idővel viszont az egyre több vendégre való tekintettel bállá alakultak. A Kalmár Zsigmond Tagintézmény éttermében másodjára szervezték meg a rendezvényt.

Az est házigazdája Szalóki András hő. huszár volt. A köszöntő beszédek után az Aranykalász Népdalkört csodálhatta meg a közönség. Őket követték a néptáncosok, akik verbunkos táncot adtak elő.

Az est egyik fénypontja a huszáravatás volt. Azokat, akik kiérdemelték és vállalják a huszáréletet, egy nyeregre fektették, letakarták egy mentével, és a már avatott huszárok egy szabjával a fenekére csaptak. “A sört hidegen, a nőt ha idegen!” – ez, és ehhez hasonló jókívánságok hangzottak az fenékreütés előtt.

Jelenleg Vásárhelyen 9-en vagyunk egyenruhás huszárok. Ezen kívül vannak markotányos lányaink és pártoló tagjaink. Számunkra a huszárélet a történelmet, sportot és a szórakozást jelenti. Valahol mindannyian gyerekek vagyunk még, és ez egy felnőtt játék is egyben.” – mondta el Baráth Gábor, az egyesület elnöke.

A talpalávalót Kiszin László szolgáltatta.

A hangulat remek, a vacsora finom, a lányok csinosak, a huszárok pedig remek vendéglátók voltak.

Sz.Viktor