A Visszhang utcai Olvasókör minden évben fejet hajt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az idén március 13-án este tartották az összejövetelt az olvasókör épületében.

– Hódmezővásárhelyen nagy kultusza van a nemzeti összefogásnak. Kossuth Lajos 1848-ban járt itt a  toborzókörútján, aminek hatására közel százan jelentkeztek a településről honvédnek – ismertette megnyitóbeszédében Almási István.

A polgármester hozzátette, napjainkban, 2016-ban ismét mások akarják megmondani, hogy mi a jó nekünk, magyaroknak. Ismét ki kell állnunk elképzeléseink, igazunk mellett. – Európa és benne Magyarország nagy kihívások előtt áll. A migránshelyzet olyan válaszút elé állította a kontinenst, amivel úgy tűnik, nehezen birkózik meg. A magyarok és vásárhelyiek már döntöttek.  Kinyilvánítottuk, hogy nem kérünk a bevándorlókból – jelentette ki a város első embere.

Az esten többek között a Nemzeti Dalt is elszavalták, valamint Korom Péter citerázott. A mulatozáshoz az élőzenét Busa Szabolcs biztosította.

Megyeri József