A csoda minden gyermekben ott lakozik, és minden gyerkőc képességeit tekintve valamiben kimagaslik. Ahhoz, hogy kiderüljön, mely terület az, amelyben jeleskedik, meg kell ismerni a gyermeket, és nem hátrány, ha már az iskolakezdés előtt tudatában van (hacsak részben is) a pedagógus tanítványai képességeinek.

E célból szervezett a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola a kicsiknek iskolahívogató programokat. Az első alkalommal a rajzos tehetségek tündökölhettek igazán, hiszen pályázatot hirdettek, majd díjat is kaptak a fiatalok az elkészített művekért.

A mostani alkalommal pedig a mozgás került terítékre. Kunné Vaga Gyöngyi, a leendő elsősök osztályfőnöke a Kölyök Atlétika (az alsó tagozatosok számára létrehozott tananyag) eszközeivel, szellemiségében állította össze a nagyon változatos és szórakoztató mozgásos feladatokat. A gyerekek dobhattak rakétát, kúszhattak szőnyegen, kipróbálhatták, milyen magasra tudnak dobni, akadálypályán mehettek végig. Mindent határok nélkül, érdeklődésüknek, képességeiknek megfelelően.

A képességek, tehetségek feltárása ezzel azonban nem fejeződött be. Március 23-án húsvéti kézműveskedésre invitálják a gyerekeket, az utolsó program pedig egy táncház lesz.

ÉR.