A Magyar Szocialista Párt makói szervezete több mint két évtizede rendez ünnepséget március 8-án a nemzetközi nőnap alkalmából. A Korona díszterme hétfőn kicsinek bizonyult, így többen kiszorultak a folyosóra. A látványból ugyan kimaradtak, de a hangból nem, mivel gyorsan hangfalakat állítottak fel, így aki nem fért be a terembe, kint is követhette a benti eseményeket.

A műsor során Bozsogi Attila saját verseit olvasta fel, köztük azt is, melyet az édesanyjának, illetve az unokájának írt. Dr. Buzás Péter, az MSZP városi elnöke köszöntötte a jelenlévő hölgyeket. – Nem csupán nekünk, szervezőknek jóleső érzés, hanem maguknak a hölgyeknek is, hogy megemlékezünk róluk – vélte Buzás Péter. A nemzeti, egyházi és családi ünnepek mellett van két olyan is, mint a nemzetközi nőnap, illetve a május elseje, mely a baloldalhoz köthető. – Ez nem politikai tartalmú rendezvény, hanem arra az üzenetre kell gondolni, mely a nőnapot jellemzi, vagyis arra, amit a hölgyek jelentenek számunkra, férfiaknak – tette hozzá Buzás Péter.

Buzás Péter elmondta, hogy ő legelőször még az egykori ifjúsági mozgalomban, a KISZ-ben köszöntötte fel a hölgyeket. – Ekkor érintett meg az első szerelem, s ekkor ezt egy virág átnyújtásával is megerősítettem – folytatta a politikus. A családjában pedig feleségének és lányának ad egy-egy csokrot. – Régebben az volt a szokás, hogy mind a ketten ugyan abból a virágokból kaptak, de párom egy nagyobb, a gyermekem pedig egy kisebb csokorral, a felnőtt lányom ezt szóvátette, így március 8-án már a mind a kettőjüket azonos nagyságúval lepem meg – tette hozzá mosolyogva.

A Koronában a Sógorok együttes lépett fel. A tatabányai fiúk slágereit a közönség is énekelte, hiszen közülük nagyon sokan szeretik a magyar nótákat. Az előtérben Varga Péter, a párt megyei elnökhelyettese, valamint a szervezet néhány tagja egy-egy szál gerberát nyújtott át a hölgyeknek.

Munkatársunktól. K.