Elsőként egy közbiztonsági beszámolót hallgathattak meg Dr. Harkai István rendőr alezredestől, Hódmezővásárhely rendőrkapitányától. Elmondta, hogy sikeresnek értékeli az elmúlt évet, ugyanis sikerült csökkenteni a településen a regisztrált bűncselekmények számát, 38-ról 29-re. A személyi sérüléssel járó balesetek esetében viszont úgy nyilatkozott, hogy azt mindenképpen tovább kell csökkenteni.

Majd beszámolót hallgathattak meg Csuka Attila parancsnoktól is, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról. Székkutas esetében ez azért érdekes, ugyanis vonulási terület szempontjából Orosházához tartoznak, azonban jogilag Hódmezővásárhelyhez.

300 ezer forintos támogatást szavaztak meg a helyi körzeti megbízotti gépjármű tankolására. Arról is döntés született, hogy a helyi polgárőrök támogatását is megemelik 100 ezerről 300 ezerre, amelyet ruházkodásra és üzemanyagra tudnak majd költeni.

A döntések egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy 85 millió forint értékben írtak ki közbeszerzési eljárást a település aszfaltozása kapcsán. Itt négy ajánlattevő pályázatát várják, hogy utána dönteni tudjanak a legkedvezőbb mellett. Ha ezek lezajlanak majd, akkor – a tervek szerint – augusztusban el is indulhatnának a munkálatok, amelyek során „az összes aszfaltos utca új aszfaltos burkolatot fog kapni” – szögezte le Szél István, Székkutas polgármestere.

Döntöttek arról is, hogy egy – az önkormányzat tulajdonában lévő – szórakozóhelyet öt és fél millió forintból fognak felújítani. Reményeik szerint a fiatalság rendezett körülmények közötti szórakozási lehetőségét teremti majd meg ez Székkutason.

Polgármesteri beszámolóban Szél István ismertette, hogy a csatornázás esetében hetven és fél százalékos a rákötési hajlandóság, valamint elmondta, hogy a telep működése tökéletes.

 

 

G.