A tavasz csakugyan mindig magával hozza a megúlulás vágyát, de jót is tesz a hajunknak, ha kicsit felfrissítjük, vágatunk belőle egy keveset. A tavaszi hajápolás eltér a téli és nyári hajápolástól is. Amire ilyenkor jobban figyelni kell, az a fejbőr védelme. Sokaknak okoz évszakváltáskor gondot a korpa megjelenése. A hőmérséklet ingadozása okozhat intenzívebb korpásodást. Nagyon jót tesz például az echinacea-s tonikos kezelés a fejbőrünknek, illetve a sampont is mindig nagyon alaposan öblítsük ki, hajmosás után pedig alaposan szárítsuk meg a hajunkat, így megelőzhetjük a korpa megjelenését.

A hajvégek ápolása is lényeges ilyenkor. Sajnos sokan megfeledkeznek erről, pedig különösen a hosszú hajúaknak lényeges, hogy ne töredezzen a hajuk vége. Hajvég ápolásra remekül használhatók a keratin tartalmú, argán- vagy lenmagolajos készítmények.

A frissítő vágás mellett pedig tavasszal akár új frizurát is kipróbálhatunk. Továbbra is trendi az aszimmetrikus hajviselet, amely játékos és remekül variálható. A hajfestésben pedig igen szélsőséges a divat, hiszen egyrészt a természetes hajszínek kerülnek most előtérbe, a tapasztalat szerint, ahogy jön a jobb idő úgy egyre világosabb hajat szeretnénk, kedvelt a szőke, a karamell, pezsgő árnyalat, illetve nagy divat lett az ezüstöt csillogás. A másik szélsőség az egészen extrém hajszín: a rózsaszín, a kék, a zöld is megjelenik a hajfestésben.

A hajviseletben mostanában nagyon divatos lett a fonás. Csodálatos frizurák készíthetők így. A legnépszerűbb talán a vízesés-fonás, ami rendkívül mutatós, akár hétköznapra, akár alkalomra is elkészíthető. Ráadásul Nemes Szilvia a fonott hajak mestere, tavaly első helyezést ért el a Vásár-Hair Fodrászversenyen, fonással készített haj kategóriában.

A fonás mellett pedig egyre nagyobb divat mostanában a konty. Hétköznapokban is mutatós, kényelmes viselet, alkalomra pedig kiegészíthető hajpántokkal, virágokkal, strasszokkal.

Ha szeretnék felfrissíteni a hajukat, kipróbálnának egy új frizurát, vagy akár alkalomra, akár hétköznapra szeretnének fonást, kontyot, keressék bátran Nemes Szilviát Hódmezővásárhelyen, a Szent István utca 5. szám alatt, telefonon 70/942-20-09-es számon jelentkezhetünk be, de megtaláljuk Szilvia üzletét a Facebookon is, Nemes Fodrászat néven, sőt, akár itt is bejelentkezhetünk. Az üzlet nyitva tartása: hétfőn és csütörtökön délelőtt 9-18 óráig, kedden és szerdán déltől egészen estig, pénteken és szombaton pedig délelőtt 9-12-ig várja a vendégeket, de a szombati nyitvatartás rugalmas, hisz alkalmi frizura készítésre akár délutánra is kérhetünk időpontot. Most frizurabérlet akció van, ami hajszárítást, fonást vagy akár kontykészítést jelent: az 5 plusz 1-es akcióban öt szép frizura után a hatodik ajándék.

Szépüljenek hát Nemes Szilvia női-férfi-gyermek fodrász szakértő kezei között!

Kiskata