Évről évre egyre népszerűbb a maroslelei általános iskola jótékonysági bálja. Szombaton kicsinek bizonyult a faluház, mert jóval többen jöttek volna el, mint amennyien beférnek. A háromszáz vendég azonban kitünően szórakozott. – Minden esztendőben másra fordítjuk a bevételt, az idén a sportudvarunkat fejlesztjük belőle – tudtuk meg Schulcz János igazgatóhelyettestől. Elsőként a nyolcadikosok nyitótáncának, egy bécsi keringőnek tapsolhatott a közönség. A másodikosok aprócska Túri Rudiknak öltöztek be, s úgy ropták. A vendégsereg ezen kívül láthatott még nép-, illetve mai modern táncot is.

A lelei intézményben már régi hagyomány, hogy a végzősök nyakába nyakkendőt kötnek. Ez most sem volt másképp, a kék színű és a gyerekek nevének monogramjával díszített textílcsíkok ünnepélyes keretek közt kerültek fel a rendeltetési helyükre. A nyakkendő azt jelképezi, hogy három hónap múlva a végzősök elkerülnek az iskolából. Németh Domonkos igazgató tréfásan meg is jegyezte, hogy a ballagásig mindössze 25 történelemóra van vissza, s vége. Ugyanis ezt a tantárgyat tanítja a nyolcadikosoknak.

Tizedik esztendeje a bálon süteménykirálynőt és pálinkakirályt is választanak. Az édességfronton most szombaton az nyert, aki 2012-ben már diadalmaskodott. Bozsóné Barta Ágnes egy epres finomsággal kápráztatta el a zsűrit a tizennégy induló közül. Az isteni gyümölcsnedű esetében más volt a helyzet. Mindenki arra várt, hogy végre trónfosztás legyen. Ugyanis 2013 óta zsinórban Árva Béla nyert. Szombaton azonban ennek a hegemóniának leáldozott és idősebb Makra Ferenc fejére került a képzeletbeli korona egy kiváló szilvának köszönhetően.

Természetesen az önfeledt mulatozás sem hiányozhatott a lelei faluházból. Csikota Józsefnek és zenekarának köszönhetően hajnalig állt a bál. A község aprja-nagyja kiválóan szórakozott, de emellett arra is figyeltek, hogy a tombolát árusító hölgyek kis kosárkájában szépen gyűljenek a bankók, hiszen ezzel is hozzájárultak az intézmény sportudvarának felújításához.

Munkatársunktól. K.