Nehéz mérkőzés várt az Algyőre pénteken. A kecskemétiek a tavaszi szezonban egyelőre veretlenek voltak, ráadásul mérkőzéseik javarészét a második félidőben fordították és nyerték meg. Kis híján most is hasonló volt a forgatókönyv.

Az első játékrészt mondhatni simán nyerte az Algyő, a fordulás után viszont Vadkertiék körülbelül 15 percig nem igazán találták korábbi formájukat. Negyedóra alatt 3 gólig jutottak, a Kecskemét pedig igyekezett gyorsan zárkózni.

A Tisza-partiak viszont csak átlendültek a holtponton, Kiss Olivér pedig a végjátékban döntetlen állásnál produkált remek védéseket, amelyeknek köszönhetően a végén meglett a két pont.

„Számítottunk rá, hogy egy 60 perces csapat vár ránk, akik nagyon felvoltak készülve belőlünk, ismerték a játékunkat, ráadásul kettős emberfogással megpróbáltak meglepni minket. Nem játszottunk igazán jól, de sejttettük, hogy előbb-utóbb jönnie kell egy ilyen holtpontnak, hiszen régóta jó meccseket játszunk. Most megtörtént, de így is nyertünk, ez a két pont pedig sokat számíthat a végelszámolásnál. A második félidő első felében kicsit elbizonytalanodtunk, az átlövő teljesítményünk nem volt erős, a ziccereinket is visszafújták a játékvezetők, de sikerült ezen túllendülnünk és visszavettük a kezdeményezést. Kiss Olivér szenzációs teljesítményt nyújtott a kapuban.” – fogalmazott Dankó Ervin vezetőedző.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport 18. forduló

KTE-Kisokos – Levendula Hotel FKSE-Algyő 26-28 (13-18)

szcs

Fotó: promenad.hu archívum