A Csongrád Megyei Baleset Megelőzési Bizottság és a Csongrád Megyei Vadászkamara együttes akciója zajlott csütörtök délután Vásárhely és Székkutas között. A rendőrök közúti ellenőrzés céljából leállították az autósokat, és ha mindent rendben találtak, felhívták a figyelmet a vad – gépjármű ütközéses balesetek veszélyeire valamint egy vadriasztó készüléket adtak ajándékba.

Az ilyen jellegű balesetek komoly rizikófaktort jelentenek közlekedésbiztonsági valamint vadgazdálkodási szempontból. Fontos, hogy a járművezetők figyelmét felhívjuk, hogy nem csak párzási időszakokban, és nem csak a táblával jelzett szakaszokon kell óvatosan közlekedniük, hanem az erdősávok, termőföldek mellett is.” – mondta el Vad Róbert, a Csongrád Megyei Baleset Megelőzési Bizottság titkára.

Még a legkörültekintőbb vezetési mód mellett sem lehet mindig elkerülni a balesetet, hiszen sokszor hirtelen, féktávolságon belül lép a vad a gépjármű elé. Az viszont nem mindegy, hogy mekkora sebességről kell vészfékezni a vezetőnek és mekkora lesz az ütközés ereje.

Az ilyen jellegű balesetek elkerülése érdekében az autósoknak egy vadriasztó sípot adtak át az intézkedő szervek.

Sz.Viktor