Kishomokon a Kiskert, Szikes és Tücsök utcák által határolt telken 19 darab, 548 és 791 négyzetméter közötti építési telket hirdetnek meg. A telkeket egységesen 1 millió forintért fogják értékesíteni. – Nagyságrendileg 200-220 méter különböző közművezetékeket kell kialakítani, illetve egy útalapot is szeretnénk létrehozni mintegy 1100 négyzetméter felületen – mondta el Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője.

Míg a Szabadság tér és a Vöröskereszt utca találkozásánál lévő ingatlanul mintegy 14-16 telek kialakítására lesz lehetőség, amelyre azok pályázhatnak, akik kisvárosi környezetbe illő, akár 3 szintes sorházat szeretnének. A házhely legalább 250 négyzetméter, 60 százalékban beépítettségi kötelezettséggel bír. A tervezett sorház egységes kialakítása miatt célszerű egy építési vállalkozót megbízni a kivitelezéssel. A tervezés a jelentkezések függvényében kezdődhetnek meg.

Pályázni a 35 évnél a hódmezővásárhelyi állandó lakcímmel rendelkezőknek lehet. A nyertes pályázóknak a tulajdonjog megszerzése utáni 2 éven belül használatbavételi engedély bemutatásával igazulniuk kell a lakóház létesítését. A benyújtott pályázatokról (a kishomoki telkek esetében a határidő 2016. március 16. 12 óra) a Lakásügyi Szaktanácsadó Testület dönt.

– A városban igen nagy az érdeklődés a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénybevételére, a fiatal házasok szeretnék kihasználni ezeket a lehetőségeket. Reméljük, hogy sokan fognak érdeklődni, pályázni, és akkor még további igény lesz az ilyen kedvezményes telkek iránt – fogalmazott Almási István polgármester.

Bővebb felvilágosítást a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáján, a lakás- és helységhasználati csoport munkatársaitól kaphatnak a lakosok. A telkek térképen való elhelyezkedése pedig megtekinthető a www.hodmezovasarhely.hu-n.

ÉR.