Már hetedik éve rendezik meg a Városi Karnevált Mindszenten, ahol az elmúlt években mindig valamilyen téma köré szervezték a jelmezes mulatságot. 2016 az olimpia éve, így nem is volt kérdés, hogy ez alkalommal az ötkarikás játékokról szól minden.

Mezeiné Bodnár Henriette művelődésszervező ugyanakkor elmondta, hogy habár a téma az olimpia, a jelmezekben teljes mértékben szabadkezet kaptak a fiatalok. Így aztán a Transformers filmek egyik legnépszerűbb hőse Optimus Prime hadvezér is megjelent a mulatságon, de a Jégvarázs szószátyár hóembere Oláf is eljött. Aztán volt, aki varázslónőnek öltözött, egy vérmes kalóz is akadt, akire azért figyelt a rend éber őre is, de volt, aki bocinak vagy éppen csigának öltözött a jó hangulatú szombati délutánon.

Az olimpiai téma kapcsán nem maradt el azonban az ehhez fűződő kerettörténet. A karnevált a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási intézmény növendékei nyitották meg, görög papnőknek öltözve lobbantották fel az olimpiai lángot. A gyerekek pedig korosztályonként különféle országok képviselőiként mérkőzhettek meg.

Összesen 40 jelmezest láthatott a közönség.

A felvonulás mellett ezúttal sem maradtak el a kísérő programok, a farsangi fánk és a finomabbnál-finomabb édességek.

szcs