Iskolába hívogató programokba kezdett a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Tagintézménye. – Elsőként egy rajzpályázatot hirdettünk a város összes óvodájában, a felhívásra mintegy negyven alkotás érkezett – tudtuk meg Kunné Vaga Gyöngyi pedagógustól, a leendő elsősök tanítójától. A kicsik „Törpék, manók, koboldok” témában alkothattak.  A cél az volt, hogy az ovisok minél hamarabb megismerkedjenek az iskola környezetével és az ott zajló munkával.

Az eredményhirdetést csütörtökön tartották. Elsőként a diákok adtak egy rövid műsort a vendégeknek, majd a díjazás következett. A legtöbb rajzot a Mária Valéria Keresztény Óvoda küldte, így az intézmény ajándékutalványban részesült.

A legszebb művet a Szeremlei Sámuel Református Óvodába járó Szécsényi Imola készítette, így neki is ítéltek elismerést. A második helyezett a szintén szeremleis Hebők Mira, a harmadik Nagy Benedek Pál (Mária Valéria Keresztény Óvoda) lett.

A Táltos kis létszámú, maximum 15 fős osztályokkal működik. Ezáltal még nagyobb hangsúlyt fektetnek egy-egy gyermekre, akiknek tanulási, vagy éppen beilleszkedései nehézségei vannak. Az intézményben kiemelkedően fontos a tehetséggondozás, például sport és színjátszó szakkört is tartanak, de zongorázni is tanulhatnak a fiatalok.

A délután hátralévő részében Pápai Kata keramikussal kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek.

A Táltos a jövőben is szervez programokat. Március 11-én „Játék határok nélkül”-re, 23-án húsvéti kézműves foglalkozásra invitálja az érdeklődőket. Április 8-án és 15-én pedig nyílt napon nyerhetünk betekintést az iskola mindennapjaiba.

Megyeri József