A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett megemlékezések keretében Vigyázó, mit mondasz arról az éjszakáról? címmel zenés, irodalmi műsorral tisztelegtek a vörös terror áldozatai előtt.

Az emlékezőket Dr. Miklós Péter, az intézmény vezetője köszöntötte. Elmondta, hogy 16 éve emlékezünk meg február 25-én Magyarországon a kommunista diktatúrák világszerte 100 milliós áldozatot követelő, embertelen rendszereiről.

Ez a csütörtöki volt a zárórendezvénye a programsorozatnak, amelyet az áldozatok emlékének szenteltek, ezek kezdődtek hétfőn, majd folytatódtak szerdán, amikor Wittner Mária engedett betekintést a nem mindennapi életútjába.

Emlékező beszédet mondott dr. Kószó Péter alpolgármester:

##audio:2597##

Majd azzal a gondolattal engedte útnak az emlékezőket, amelyet a Szentírásból idézett erre az alkalomra: „Mondd el fiaidnak!” Ezt az intelmet adta búcsúzóul mindenkinek.

Ezt követően a Németh László Gimnázium diákjainak műsora következett, ahol egy áldozat alól összeszedtek egy-egy idézetet, majd ezeket mondták el a diákok, majd felszögelték a gondolatokat a kifelé fordított Lenin-szoborra.

Az ünnepség végén egy-egy szál gyertyát gyújtottak az Emlékpont épülete előtt.

 

 

 

G.