Csütörtökön és pénteken zenés, interaktív foglalkozások keretén belül mutatják be a gyerekek és a pedagógusok az iskola munkáját. A negyedik osztályosok fogadták, és vezették be az iskola ódon ajtaján a kicsiket és szüleiket. A játékos foglalkozásokkal pedig a második osztályosok kis kamarakórusa készült.

Az idén egy mesefüzér segített összefűzni a két generációt, játékosan bevonva az óvodásokat az iskolai munkába. Olyan dalok, kis játékok segítségével, amit már a fiatalabbak is ismerhetnek, és annál inkább élvezhetnek is. A foglalkozás interaktív, tehát játékra hívták az érdeklődőket is, akik szívesen csatlakoztak, amint el merték engedni a kísérőik kezeit.

A nap további részét is átszőtte a mese csodája, ugyanis kézműves foglalkozásokon vehettek részt az ovisok, amelyen a meséhez kapcsolódó tárgyakat készíthettek (illusztrációk, képek, hangszerek készítése).

A négy tanító néni is jelen van, akiket a jövő tanévben első osztályos nevelőként jelöltem ki: Vargáné Dezső Zsuzsanna, Komárominé Fehér Lilián, Konkolyné Szilágyi Beáta és Csikós Andrea” – részletezte portálunk kérdésére Forrainé Kószó Györgyi igazgató.

Majd így folytatta: „Tulajdonképpen a zenei nevelés egy biztos pont az élet bármely területén, olyan szociális kompetenciákat, olyan egyéb eszközöket ad, amelyek az életben való boldoguláshoz nagy segítség – ez a kodályi elveken alapuló pedagógiai módszer alkalmazása.”

Késő délután a szülőket tájékoztatják, és a nyíltnapot pénteken is megszervezik az iskolában. Még egy fontos információ: a zenei meghallgatás időpontjai március 8. és 11. között lesznek, eddig lehet jelentkezni.

 

 

G.