Az első és legfontosabb elintéznivaló a jó idő közeledtével az, hogy elvégezzük a trágyázást a kertben. Ez történhet mű – vagy szerves trágyával is. Meg kell találnunk az arany középutat, hiszen ha kevés csapadék éri ezután a földet, akkor nem mosódik be rendesen a tápanyag, ha azonban túl sok –akkor ép az ellenkezője- kimosódik a földből az értékes anyag.

A permetezést sem árt elvégezni, leginkább a lemosó permetezésnek van fontos szerepe, ennek leginkább egyébként a tíz fok körüli hőmérséklet kedvez. Csak úgy, mint a benti növények kültérbe való importálásának is ez a hőmérséklet a legideálisabb.

A rágcsálók irtásáról sem szabad megfeledkeznünk, támadhatnak minket csigák, vakondok, egerek, de még patkányok is. A csigák ellen granulátumot tudunk kihelyezne a kertbe, a vakond ellen pedig hálóval  védekezhetünk. Az egerek és patkányok fő ellensége a különböző mérgező paszták, méreggel átitatott ennivalónak álcázott falatok, amelyek végezhetnek velük.

Ezekhez a munkákhoz minden szükséges eszközt megtalálnak a Farmangel gazdaboltban, ahol a személyesen Farkas Angéla tulajdonos is ad tanácsot. A Farmangel Kft Gazdaboltját elérheti a 62- 676-502-es telefonszámon vagy Farkas Angéla tulajdonost a 70-414-0081-es számon.

sk