A tavalyi év legnagyobb beruházása kétségtelenül a szennyvízberuházás volt, ami ugyan nagy terheket, sok türelmet követelt a lakosoktól, de a város képét alapjaiban határozza meg az elkövetkezendő évekre, évtizedekre. A próbaüzem, illetve az átadás lezárultával még a garanciális javítások folynak. A pénzvisszafizetések elszámolása is folyamatban van, jelenlegi állás szerint a nyár folyamán esedékes az összegek kézhezvétele.

Szintén egy nagy fejlesztés volt 2015-ben a mindszenti iskola Dózsa-telepi tagintézményének átadása, energetikai korszerűsítése.

2016-ban legnagyobb kihívása, hogy rengeteg pályázatban érdekelt Mindszent városa. Ezek most még az előkészítés fázisában vannak, szám szerint 11 ilyen van, illetve még négy olyan projekt van, amiben tervezik a város részvételét. Nagy beruházás lesz a strand fejlesztése: 170 millió forintból, száz százalékban uniós támogatásból valósulna meg a projekt, aminek része egyrészt, hogy biztosítsák a fürdőzők kényelmét, másrészt pedig hogy olyan attrakciókat alakítsanak ki, amelyek a fiatalokat odavonzanák.

Hasonlóan fontos terv a Dózse-telepi városrész csapadékvíz elvezetésének megoldása, valamint az utak felújítása, zöldövezetek kialakítása, intézmények energetikai korszerűsítése. Illetve fejlesztést és munkahelyteremtést célzó gondolat az ipari park és egy csibenevelő telep létrehozása. Szintén a munkavállalást elősegítő program az, hogy oktatást szerveznek, hiszen sokan azért nem kapnak munkát, mert a nyolc általánoson kívül nem rendelkeznek szakképesítéssel.

A műsorban az elmúlt hetek nagy port kavart telek- és építményadójáról is szót ejtettünk. 900 mindszenti lakos írta alá a tiltakozóokmányt. Zsótér Károly polgármester a műsorban elmondta, hogy sokaknak nem változott a díjazás, vagy még kevesebb lett, másoknak havi 100-200 forinttal nőtt a befizetendő összeg, a legnagyobb változás azoknál következett be, akik eddig semmit nem fizettek.

ÉR.