A megbeszélésén több önkormányzati képviselő is részt vett, valamint többek között Lázár János országgyűlési képviselő, Almási István polgármester és Kószó Péter illetve Hegedűs Zoltán alpolgármesterek.

Benkő Zsolt beszámolt arról, hogy a szervezésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma 50 millió forintos támogatást nyújtott, de az infrastruktúra kialakítását is jelentősen támogatták.

A szervezők 750-800 résztvevőt várnak, köztük a versenyzőkkel és a csapat további tagjaival. A szálláshelyeket a sportolók és hozzátartozóik Hódmezővásárhelyen, Szegeden és Makón vehetik majd igénybe. Hozzátette, hogy a Ginkgo Hotel-ben már telt ház lesz a verseny ideje alatt.

Fontos része lesz a szervezésnek a csapattagok szállításának lebonyolítása is, ez ügyben a szervezők a Dakk Zrt.-vel folytatnak tárgyalásokat.

Bán Sándor vezetésével zajlik az önkéntesek kiválasztása is, erre egészen április 30-ig lehet jelentkezni, a verseny hivatalos honlapján. Az eddigi jelentkezők között az angol és német nyelvtudásúak mellett olasz, spanyol, szerb és lengyel nyelven beszélő segítők is akadnak. Minden csapat munkáját egy külön önkéntes segíti majd.

A résztvevőknek bemutatták a verseny honlapját is, ahol a fontosabb információk magyarul és angolul is elérhetőek, valamint már a versenybeosztást is megtalálhatják az érdeklődők.

A verseny előtt 1 hónappal a szervezőknek egy információs füzetet is küldenie kell a delegált országok részére, valamint zajlanak a biztonsági előkészületek is. A versenyzők és a rendezvény lebonyolításában résztvevők számára szükséges lesz az akkreditáció, de könnyen elképzelhető, hogy egy biztonsági szolgálatot is felállítanak majd a verseny idejére.

Kiderült, hogy az angol delegáció már jelezte, hogy márciusban szeretnének a városba látogatni, hogy felmérjék a terepet. A lengyelek pedig a versenyt megelőző egy hétben edzőtáboroznak is Hódmezővásárhelyen.

A 43. Junior Úszó Európa-bajnokságot 2016. július 6-10. között rendezik Hódmezővásárhelyen, a jelenleg is zajló beruházásoknak április 30-ra kell elkészülniük.

szcs