Az úszókon nem látszott meg az év eleji forma. Bár edzésből utaztak a versenyre, így is sikerült több egyéni csúcsot is megdönteniük. A Mimoza kupán 10 nemzet (Montenegro, Kosovo, Bosznia, Albánia, Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Oroszország, Ausztria, Magyarország) 32 klubja, összesen 1406 versenyző állt rajthoz, köztük korosztályos válogatottak is , így a verseny színvonalában sem volt év eleji. A  7 versenyző összesen 26 érmet szerzett. A legeredményesebb Winkler Máté volt, aki 5 arany, és 1 ezüstérmet gyűjtött össze,  Kerecsen Gerle  3 aranyat és 2 ezüstöt; Miksi Richárd 3 aranyat, 2 bronzot;  Rozanovic Ádám 2  aranyat, 1  ezüstöt;  Maxim Inic 2 ezüstöt;  Kendi Csaba 1 ezüstöt, 1 bronzot; Morotvanski Dániel 3 bronzot nyert.  A verseny pénzdíjas volt – amelyben a LEN pontjai alapján  férfiak között első lett Miksi Richárd, a harmadik Rozanovic Ádám,  a nők versenyében pedig Kerecsen Gerle második lett Tanja Smid szlovén olimpikon mögött. Az éremtáblázatot a Hód Úszó SE nyerte!

A verseny után a csapattal utazó Máté Hunor a következőképpen nyilatkozott: „Összességében elégedett lehetek a srácokkal, mivel nem vettünk vissza a terhelésből a verseny előtt. Na, nem mintha kellett volna. Ez egy jó erőfelmérő volt, így másfél hónappal az idény rajtja után. Egy pozitív visszajelzés  kollégám Bajusz Andrea  és számomra is, hogy a felkészülés jó irányba halad. Remélem, ez mindenkit kellőképpen motivál a folytatásra.”

Rozanovic Ádám Pécsről igazolt az egyesületbe, aki nagy erőssége lehet a csapatnak: „Nagyon jó korban lévő, jó mentalitású versenyző, aki a csapattársaknak is jó motivációt adhat. Ezen a versenyen is látható volt, hogy bőven vannak még tartalékai. Örülök, hogy minket választott.”

A legfrissebb igazolás pedig az ifi válogatott Miksi Richárd: „Ricsi egy nagyon fiatal úszó, kiváló adottságokkal.  Korosztályos válogatott versenyzőről beszélünk, tehát az ő érkezése is erősítés. Számára a legfőbb cél az Ifi Eb-re való kijutás, amit egyébként idén Hódmezővásárhelyen rendeznek meg. Az ő karrierjében is fontos lenne ez a siker, így mindent ennek rendelünk alá.”

Legközelebb majd a február végi Tavaszváró versenyen állnak rajthoz versenyzőink. Addig is edzés, edzés, és edzés…

Köszönettel tartozunk a Montenegrói Úszó és Vízilabda Szövetségnek, és  Mladen  Kilkovacnak,  amiért mindannyiunkat vendégül  látott   –  ami annak is köszönhető, hogy  a Hód Úszó SE  versenyzőjeként készül  Maxim Inic a Riói Olimpiára. (Az oda-vissza  majd 2400  km-es út költségeit Hercegnoviba ez a 7 úszó tudta vállalni.)  A  eredményeknek  köszönhetően a montenegrói úszó- és vízilabda szövetség   meghívott  5 versenyzőt Máté Hunor vezetésével egy újonnan felépült magaslati edzőtáborba, és a nyári nyílt bajnokságukra is.

Forrás: Kovács Zsolt – Hód Úszó SE