A Magyarcsanádért Egyesület télbúcsúztatót szervezett pénteken a községben. Az érdeklődőket a Református Általános Iskolában várták. – Az aulában álarcokat, valamint busómaszkokat készíthettek a gyermekek, majd az udvaron a kiszebáb elégetésével és közös tánccal elbúcsúztattuk a telet – nyilatkozta az intézmény igazgatója, Tóth Pál Lászlóné.

Mivel a szervező egyesület tavaly alakult, így ez az első ilyen jellegű rendezvényük. A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel hagyományt szeretnének belőle teremteni. A szervezet egyik fő célja, a régi népi szokások megőrzése, illetve bemutatásuk. A sport sem áll távol a lelkes csapattól, így többek között kajaktúrára készülnek, de terveznek gyalogos és biciklis kirándulásokat is.

Nem csupán iskolások ügyeskedtek, hanem a szomszédos óvodából is érkeztek gyerekek, akiket szüleik is elkísértek. Kemény kartonpapír adta az ördögi pofák alapját, s a gyerkőcök ezt vágták, szabták, díszítették, pontosabban tették egyre ijesztőbbé, hogy Tél tábornok végre feladja, s elmenekülve átadja a helyét a tavasznak.

Szabó Krisztián Dániel már rutinos farsangi beöltözőnek számít. Tavaly egy tigris bőrébe bújt – persze nem szó szerint -, most pedig cowboy volt. – Anyukám segített, hogy meg tudjam csinálni az álarcot – árulta el a 6 esztendős fiúcska. Krisztián nem csupán az iskolában, hanem otthon is ijesztgeti majd a telet, mert alig akarta levenni a maszkját.

Munkatársunktól. K.