Nem csupán Tél tábornokot, hanem néhány gyerkőcöt is sikerült megrémisztenie a Mohácsról érkezett busóknak pénteken Maroslelén. A helyi általános iskola szervezte farsangra ugyanis a dunántúli város sokác hagyományőrzői is eljöttek, hogy színesebbé tegyék a kavalkádot. A lelei oktatási intézményben már esztendők óta a nyolacadikosok, valamint tanáraik és szüleik fáradoznak azon, hogy megrendezzék ezt a szép téltemető eseményt.

Az egyik nyolcadikos, Árva Vivien a büfében tevékenykedett. – A szülők által készített szendvicseket, valamint üdítőket árulok – mondta 14 esztendős leány. Természetesen Vivien sem civilben szolgálta ki a többieket, hanem ő is jelmezbe bújt. – Egy régi fölsőmet áldoztam be erre a célra, amit kidekoráltam, a hajamba pedig tollak kerültek, mivel indiánnak öltöztem be – tette hozzá a lelei átalános iskola végzőse.

Egy aprócska udvari bolond is vidáman szaladgált az iskola folyosóin, most ugyanis lehetett. – Édesanyám csinálta nekem ezt a szép, színes jelmezt, a legnehezebb munka a csörgős sipka volt, de sikerült – árulta el Eperjesi Mátyás Sándor. A 10 esztendős fiúcska tavaly 14 tombolaszelvényt vett, amiből tízzel nyert is. Ebben reményekdik most is, hiszen gyönyörű ajándékok várnak gazdára.

A jelmezes felvonulás és a busók bemutatkozása után tréfás vetélkedőkkel is szórakoztatták a diákságot és az érdeklődőket. – Érdekességekkel készültünk, így például lufiborotválással, lisztfújással, de olyan feladatot is kaptak, melyben a gyerekeknek egymást kell megetetniük joghurttal, de úgy, hogy be van kötve a szemük – tudtuk meg a nyolcadikosok osztályfőnökétől, Horváth Györgynétől. Ezen kívül múmiakészítés is volt, vagyis időre kellett egymást betekerni WC-papírral.

Munkatársunktól. K.