Rekordszámú kiállító lepte el a szegedi bevásárlóközpont legalsó emeletét. A legfinomabb csokikülönlegességek, kézművesremekek mosolyogtak a standokról. Bárki Gombóc Artúrnak érezhette most magát: nehéz volt eldönteni, melyik standnál ragadjunk le (így inkább sorra vettünk mindent). A variációk széles kínálatának csak a fantázia szabott. Néha még az sem.

A pénteki nap legnagyobb szenzáció kétségtelenül a gyönyörű Ford Mustang (a 2015-ös Bodensee Tuning World különdíjas autója), amit teljes mértékben bevontak az este folyamán csokoládéval. Így jött létre a világ legnagyobb Mustanggal töltött bon-bonja.

A zenei élményről Molnár Ferenc Caramel és a DocPiano Band gondoskodott, de nem hagyták program nélkül a szervezők (Kisházi Sándor fővezényletével) a gyerekeket sem: csokigyurmával ügyeskedhettek a bátrabbak. A gyerekekre pedig egy más módon is gondoltak. Szeged csokimanufaktúrájának ötlete nyomán mindkét nap elárvereznek egy-egy hatalmas tábla csokoládék, és a befolyt összeget teljes mértékben a Szegedi Újszülött Életmentőszolgálat Alapítvány javára ajánlják fel.

Aki szombaton látogatna ki a Csokifesztiválra, az sem fog unatkozni. Látványban ezen a napon a láncfűrészes csokoládészobrászat fogja vinni minden bizonnyal a prímet, de már csak az ízélmény miatt is megér Szeged egy misét.

ÉR.