A Vác elleni idegenbeli győztes tavaszkezdet után kedden este a Balmazújváros ellen játszotta első hazai mérkőzését a szezon második felében a MOL-Pick Szeged, amelyből Balogh Zsolt és Ilyés Ferenc hiányzott.

Jól kezdett a Pick, gyors kontragólokat követően három-nullra elhúzott, Bombac gólpasszokkal és góllal nyitotta a meccset. A kilencedik percben próbált változtatni a vendégek mestere, Füzesi Ferenc, a Pick védekezésével nehezen tudott mit kezdeni a Balmazújváros. (6-2) Nem hozott azonban változást a játék képében az időkérés, előbb Parrondo egy újabb lerohanás után szerzett gólt, majd már hattal vittek a szegediek. Ezt követően viszont feljavultak a vendégek, és 9-6-ra feljöttek, egyre többször sikerült átlőniük a falat, de igazán közel nem engedte ellenfelét a Pick, amely a játékrész végét ismét megnyomta, és öt góllal vezetett a szünetben.

A második félidőt jobban kezdte a Balmazújváros: zsinórban három vendég gól született hazai válasz nélkül, és bár sokáig tartotta magát hasonló különbségen a vendégcsapat, de a Pick újabb gyors akciókból szerzett góljaival megint el tudott húzni – erre pedig már nem volt ereje válaszolni a Balmazújvárosnak. Zubai Szabolcsék a meccs egyes szakaszában tíz góllal is vezettek, de végül nyolc góllal múlták felül ellenfelüket, így ezzel a győzelemmel készültek a Kolding elleni vasárnapi Bajnokok Ligája mérkőzésre.

A MOL-Pick Szeged február 14-én 17 órától lép pályára dán ellenfele ellen a BL csoportkörében, a Pick a negyedik helyen áll, míg a Kolding az utolsó, nyolcadik helyen áll a B-csoportban.

Férfi kézilabda K&H Liga, alapszakasz, 21. forduló

MOL-Pick Szeged – Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 38 – 30 (19-14)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József.

MOL-Pick Szeged: Sierra, Wyszomirski (kapusok), Mindegía 2, Källman 1, Robledo 5, Thiagus Petrus 3, Fekete, Zubai 4, Blazevic, Prodanovic 3, Hegedüs, Bombac 5/2, Parrondo 5, Curuvija 5/3, Vranjes 2, Ancsin 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Balmazújváros: Pajkó, Paul (kapusok), Perez 4, Lazic 1, Temesvári 4, Korsós, Tomic, Balázs, Oláh 3/1, Balda 4, Morva, Vranac 1, Hanták 5/1, Kekezovity 2, Horváth 4, István 2. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

Kiállítás: 2 perc ill 6 perc.

Hétméteres: 6/5 ill. 2/2.

Forrás: szegedma.hu