A Bologna – Fiorentina összecsapás nyitotta a 24. fordulót az olasz élvonalban. 45 perc játékot követően 0-0 állt az eredményjelzőn, majd a fordulás után a Fiorentina elvesztette Fernandezt, aki 10 percen belül 2 sárgát gyűjtött össze, így hamarabb mehetett zuhanyozni. Ennek ellenére a kiállítás után nem sokkal a Fiorentina szerezte meg a vezetést, ami néhány percen belül érkezett a bolognai válasz. A hazaiak ezt követően érthetően fölényben játszottak, de újabb gólra már nem sikerült váltaniuk emberelőnyüket.

A Genoa – Lazio meccsen nem született gól, ráadásul még unalmasnak nevezhető meccset is láthatott a közönség, mindezek fényében a pontosztozkodás teljesen megérdemeltnek tűnik.

A sereghajtó Verona otthonába látogatott a negyedik helyen álló Inter. A fordulatos mérkőzésen 8 perc után a vendégek szerezték meg a vezetést, de a hazaiak újabb 8 perc múlva már vezettek. A fordulás után ráadásul kétgólosra növelték előnyüket. Icardi azonban 3-2-re szépítette az eredményt, majd Perisic ikszre mentett.

Többségében lagymatag játékot hozott a Torino – Chievo meccs. Gólok azonban születtek, előbb a hazaiak találtak be, majd voltaképpen ismét, ám ekkor Peres öngólt szerzett, amivel 1-1-gyel vonultak pihenőre a felek. a fordulás után aztán Danilo Avelar szabálytalankodott, amivel a legnagyobb baj az volt, hogy a tizenhatoson belül történt. Rocchi játékvezető be is fújta a büntetőt, amit Birsa értékesített.

A Sassulo – Palermo találkozó mindkét félidejében 2 gólt láthatott a nagyérdemű, így alakult ki a 2-2-es végeredmény. A mérleg talán a hazaiak felé billent, rengeteg helyzetet alakította ki és gondoskodtak az izgalmakról, ugyanakkor a pontokon osztozkodniuk kellett az ellenféllel.

A Napoli ez alkalommal nem kényeztette a rajongóit. Uralták ugyan a játékot és sokkal kezdeményezőbbek voltak, ellenben a vendég Carpi láthatóan a kontrákra próbált építeni, kevesebb sikerrel. Higuain 69. percben szerzett tizenegyes góljával a három pont a Napolihoz vándorolhatott.

A Juventus az előző fordulóban meglepetés győzelmet szerző Frosinone otthonába látogatott. A torinóiak viszont nem okoztak szégyent, sokkal jobbak voltak, ami gólokban is megmutatkozott. A következő fordulóban viszont izgalmas meccs vár Buffonékra, a tabella első Napolival csaphatnak össze, jobb esetben pedig a tabella első helyére is ugorhatnak.

Az AC Milan az Udinese-t fogadta. A vendégek szereztek vezetést, majd a fordulás után a hazaiak is betaláltak, ennek okán pedig mindkét fél egy-egy ponttal lett gazdagabb 90 percnyi játékot követően.

Ikszelt az Atalanta és az Empoli is, igaz ezen a meccsen gólt nem láthatott a közönség. A felek az elmúlt időszakban többnyire úgyis a döntetlenekre álltak rá, most sem hazudtolták meg magukat.

Újabb győzelmet húzott be az AS Roma. Úgy tűnik a farkasok magukra találtak, most éppen a Sampdoria bánhatta ezt. Florenzi és Perotti góljaival 2-0-ra vezetett a Róma, a Sampdoria pedig csak egy szerencsés öngóllal tudott szépíteni.

Serie A 24. forduló eredményei:

Bologna – Fiorentina 1-1
Genoa – Lazio 0-0
Verona – Inter 3-3
Torino – Chievo 1-2
Sassuolo – Palermo
2-2
Napoli – Carpi 1-0
Frosinone – Juventus 0-2
AC Milan – Udinese 1-1
Atalanta – Empoli 0-0
AS Roma – Sampdoria 2-1

szcs

Fotó: Action Images
Tabella: eredmenyek.com