A spanyol élvonal újabb fordulója már pénteken este megkezdődött a Malaga – Getafe találkozóval. A vendégek számára ez alkalommal sem alakultak jól a dolgok, a Malaga tulajdonképpen egyetlen félidő alatt lerendezte a meccset, 3 gólt szerezve újabb három ponthoz jutottak, a Getafe sorban harmadik meccsén nullázott.

Szombaton az Atletico Madrid és az Eibar folytatták az újabb fordulót. A paplanosok a legutóbbi Barcelona elleni pontvesztés után összeszedték magukat. Igaz az első félidőt követően 0-0 állt az eredményjelzőn, sőt a fordulás után is előbb az Eibar jutott gólhoz, de mégsem kellett szomorkodnia a Vicente Calderón közönségének, hiszen Gimenez előbb egalizált, majd néhány percen belül Niguez fordított, hogy aztán hosszú idő után újra Fernando Torres is betaláljon a hajrában.

A kiesés elől menekülő Rayo Vallecano a hasonló sorsú Las Palmast fogadta, annyi különbséggel, hogy a Vallecano az elmúlt három meccsén nem kapott ki, sőt most a negyedik ilyen találkozót is behúzták, ráadásul a három pontot otthon tartva tették ezt meg.

Gól ugyan egyetlen sem született a Bilbao – Villareal csörtén, viszont 12-szer villant a sárga, sőt Lopez játékvezető 2 piros lapot is kiosztott a fűtött hangulatú meccsen. A gólszerzéshez talán a hazaiak álltak közelebb, de végül 1 ponttal kellett nekik is beérniük.

Hasonlóan döntetlent hozott a Sporting Gijon – Deportivo La Coruna mérkőzés. Igaz itt az első félidőben legalább két gól is született, előbb a hazai, majd a vendégoldalon. A Depor ezzel egyhuzamban negyedik meccsén ikszelt, a Gijon viszont három meccs óta nem kapott ki.

Nem működött a hétvégén a Barcelona darálója. A Neymar-Messi-Suárez trió nem villogott, habár utóbbi többször próbált – és végül csak sikerült egy gólt szereznie – a friss aranylabdás pedig több komolyabb helyzetig is eljutott, gólra azonban ez alkalommal nem futotta. Suárez gólja mellett az első félidőben Navarro öngólja is a Barca találatok sorát gyarapított, így a három pont azért Neymaréké lett.

Továbbtart a Valencia vergődése. Ez alkalommal a Real Betis otthonába látogattak a denevéresek, ahol végül 1 gólos vereséget szenvedtek. Ezzel pedig a tabellán a Betis meg is előzte Gary Nevilla csapatát.

Izgalmasnak és döntetlen szagúnak ígérkezett a Celta Vigo – Sevilla csata is. A csapatok ennek megfelelően játszottak, habár sok gólt nem hozott a találkozó, mindösszesen gólváltást így 1-1-es pontosztozkodásnak lehettek tanúi a Balaídos Stadionba kilátogatók.

Előre lefutottnak tűnt a Real Madrid Granadabeli látogatása. Benzema góljával ugyan a Real szerzett vezetést, de a fordulás után Modric hibáját követően El Arabi egyenlíteni tudott. A hibázó horvát azonban a hajrában javítani tudott, Kovacic passzát követően ugyanis újból megszerezte csapata számára a vezetést és ezzel a három pontot.

A 23. fordulóból egyetlen mérkőzés még hátra van. Hétfőn este 20:30-tól játszik az Espanyol a Real Sociedaddal.

La Liga 23. forduló eredményei:

Malaga – Getafe 3-0
Atletico Madrid – Eibar 3-1
Rayo Vallecano – Las Palmas 2-0
Athletic Bilbao – Villareal 0-0
Sporting Gijon – Deportivo La Coruna 1-1
Levante – Barcelona 0-2
Real Betis – Valencia 1-0
Celta Vigo – Sevilla 1-1
Granada – Real Madrid 1-2

2016. 02. 08. 20:30 Espanyol – Real Sociedad

szcs

Fotó: AFP
Tabella: eredmenyek.com