Egy szegedi társasház harmadik emeleti erkélye gyulladt ki pénteken délután. A szegedi hivatásos tűzoltók hat egysége érkezett a helyszínre. Gépezetes tolólétra segítségével közelítették meg az erkélyt, ahol a lambéria és a lomok gyulladtak meg. Egy vízsugárral rövid idő alatt elfojtották a lángokat, majd átvizsgálták a tűzzel érintett lakást és a szomszédos helyiségeket. Az eset során senki sem sérült meg.

Fotó: illusztráció

Egy meghibásodott kávéautomatához riasztották a makói egységeket szombaton délelőtt. A makói kórházból érkezett a bejelentés, miszerint az épület előterében elhelyezett berendezés ég. Az egységek áramtalanították az automatát, majd kivitték az aulából az izzó, füstölő gépet, majd egy vízsugárral hűtötték vissza. Személyi sérülés nem történt.

Másfél hektáron égett az avar és a száraz fű vasárnap délután Balástya közelében. A szegedi főügyelet a kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók mellett a balástyai önkéntes tűzoltókat riasztotta a helyszínre. Az egységek két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Forrás:

katasztrófavédelem