A várakozások azt ígérték, hogy egy viszonylag könnyű mérkőzés vár Vadkertiékre. A meccs elején ez ráadásul beigazolódni látszott, hét perc játék után 5 gólos előnyt építettek ki a vendégek. Azonban a folytatásban magára talált a Székács, az algyőiek pedig habár sokat támadtak és sok ziccerük volt, nem mindent tudtak értékesíteni, így történhetett meg, hogy nem sokkal a félidő vége előtt 15-15 állt az eredményjelzőn. Végül azért algyői előnnyel vonulhattak az öltözőbe a felek, de csak egyetlen góllal bizonyult jobbnak a vendégcsapat 30 perc játékot követően.

A fordulás után sem ment tökéletesen minden algyői támadás és igazán meglépnie sem sikerült az alakultnak. Ugyan volt, hogy négygólos volt az algyői előny a végén mégis izgalmas volt az állás, hiszen a hajrát egyetlen találattal elmaradva kezdhették a hazaiak. Azonban a végén már csak Ambrus és Béleczki talált be, így végül 3 góllal az Algyő nyert.

Ahogy Dankó Ervin mester is fogalmazott, nincs könnyű helyzetben csapata, hiszen a kiváló ősz után mindenki az Algyő skalpját szeretné begyűjteni, így ezt a nyomást kell kiállnia a csapatnak.

A forduló másik meccsén a két rivális, az FTC és a Nyíregyháza egymással vívott csörtét, ahol ráadásul az algyőiek számára is jó végeredmény született, hiszen a 21-21-es végeredmény pontosztozkodást jelentett, így az Algyő előnye már három pontos a tabella élén.

A következő fordulóban Kiss Olivérék hazai pályán játszanak, a bajnokság másik törökszentmiklósi csapatát fogadják vasárnap 16 órától.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 14. forduló:

Székács KE Törökszentmiklós – Levendula Hotel FKSE Algyő 27-30 (16-17)
Törökszentmiklós 350 néző. Vezette: Ács, Tóbiás
FKSE Algyő: Kiss O. – Béleczki 2, Valaczkai 1, Vadkerti 3, GAZSÓ 4, SIMON 8/3, Kardos 2. Csere: Deák (kapus), AMBRUS 2, Raffai, MOLNÁR 3, Teimel 4, Kocsis 1/1, Tóth.Vezetőedző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 14 perc, ill. 16 perc.
Hétméteres: 7/6, ill. 6/4.

szcs

Fotó: szegedma.hu archívum