Hódmezővásárhelyi góllal indult a találkozó, Denis Lazinica volt eredményes, aki Mihálffy Zsolt passza után pofozta közelről a hálóba a labdát. 45 perc játékot követően újabb gól nem született, viszont a fordulás után a hazaiak egyenlíteni tudtak.

A vásárhelyi védelem hibázott, röviden sikerült egy hazaadás, amit Bella Dávid is észrevett és megszerezte a játékszert, amit aztán a kapuba továbbított.

Nem sokkal később fordítani is tudtak Busáék, miután ismét a vásárhelyi védelem követett el egy hibát. Lesre állították volna az algyői támadókat, ám ez nem jött össze, aminek utána három támadó mehetett az egyetlen HFC kapussal szemben. Természetesen a gól sem maradt el, Busa Bence jegyezte a találatot.

A vége azonban nem az volt, a HFC ugyanis ikszre mentett, miután Szabó Zoltán ívélt Fábián Imre fejére, aki feliratkozott a gólszerzők listájára.

A Hódmezővásárhelyi FC ezzel zárta felkészülési mérkőzéseinek sorát, a hétvégén, február 14-én pedig már meg is kezdik a bajnoki küzdelmeket az NBIII Középcsoportjában. Tavasszal sok hazai meccs vár Major László tanítványaira, de a kezdés idegenben történik a Békéscsaba II. otthonában.

Algyő SK – Hódmezővásárhelyi FC 2-2 (0-1)
Algyő: Révész – Szűcs K., Sebők, Pénzváltó, Csányi, Takács, Gonda, Busa, Podonyi, Daróczi, Hatvani. Csere: Szűcs M. (kapus), Bella, Vellai, Szélpál, Pataki, Deák.Vezetőedző: Takács Zoltán.
HFC: Bordás – Tóth J., Tóth I., Markovic, Marton, Szilágyi, Lazinica, Bartyik N., Tóth A., Mezei, Mihálffy. Csere: Kovács (kapus), Bartyik R., Fábián, Kökény, Hauk, Szabó Z.Vezetőedző: Major László.
Gólszerzők: Bella, Busa, ill. Lazinica, Fábián.

szcs

Fotó: szegedma.hu archívum