A 20 Héraklész-sportág legjobbjai mellett összetett egyéni, legjobb férfi és női kiscsapat, valamint legjobb csapat kategóriákban adtak át elismeréseket péntek este a budapesti Kongresszusi Központban. Az összetett legjobbjának járó díjat a kajakos Kopasz Bálint és a judós Gercsák Szabina vitte haza.

Az algyői Kopasz Bálint az ifjúsági kajak-kenu világbajnokság K1 1000 méteres számában nem talált legyőzőre, a négyest azonos távon bronzéremhez segítette; Demeter Irén tanítványa a bakui Európa Játékokon K2 200 méteren szintén harmadik lett.

A tavalyi gálán második, miskolci Gercsák Szabina a junior vb-t és Eb-t megnyerte, az U23-as kontinensviadalon szintén győzött. Flórusz János judokája a felnőttek közt is bemutatkozott, az Európa-bajnjokságon ötödik lett.

A legjobb kiscsapat az 1000 méteres ifi világbajnok Béke Kornél, Mayer Keán valamint az 500 méteres ifi vb- és 1000 méteres Eb-első Racskó Fruzsina Lilla, Sólyom Dóra kajakpáros lett. A legjobb nagycsapat kategóriában a világbajnoki bronzérmes junior férfi vízilabda-válogatott kapta az elismerést.

A 2001 óta működő állami utánpótlás-nevelő Héraklész program legjobbjait 2013 óta köszönti a Magyar Olimpiai Bizottság – előtte a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet, majd utódszervezetei rendezték az ünnepséget -, az előző esztendő eredményei alapján.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)