Gaizer Bence jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem mechatronika alapszakán tanul és két évvel az NLG-ben megszerzett érettségije után nagyon szívesen tett eleget a felkérésnek, hogy előadást tartson a régi iskolájában.

A mai előadás lényege, hogy egyre több a biológiai élővilágban bevált dolgokat szeretnének átültetni a műszaki világba. A virtuális organizmusok által olyan szimulációkat is képesek vagyunk futtatni a technika mai állásával, amik ténylegesen konkrét megoldásokat szimulálnak az élővilágból. – mondta Gaizer Bence.

Az élet a földön egymilliárd évvel ezelőtt keletkezett. Ezalatt az egy év alatt olyan megoldások születtek különböző problémák kiküszöbölésére, amelyek mérnöki szemmel nézve nagyon nehezen értelmezhetők, megoldhatóak. A természet azonban ez alatt az idő alatt sokszor próbálkozhatott és sokszor hibázhatott. „Ez a legfontosabb része az evolúciónak: sokszor hibázhatott a természet, és a hibáiból tanult. „- tette hozzá az előadó.

A kézzel fogható dolog, ami a hétköznapi életünkben is megjelenik a Google inverz képkeresési rendszere, ez mindenki számára elérhető és használható.

sk