Manapság a nők is ugyanannyit dolgoznak, mint a férfiak, ám amikor hazaérnek a családjukhoz, kezdődik a második műszak. Hétvégén pedig anyu kimarad a mókából, mert amíg apu elmegy a gyerekekkel a játszótérre vagy moziba, ő rendbe teszi a lakást. Hatalmas segítség, ha valaki elvégzi helyettünk a nagy-, vagy akár a heti kistakarítást. A BarZak Takarítószolgálat ezt vállalta magára.

A cégeknél, vállalatoknál, irodákban bevett szokás, hogy a takarítással erre specializálódott cégeket bíznak meg, de otthonunk rendbetételét nehezen adjuk át másnak. Az egyik gát bennünk a bizalmatlanság, hisz fura, hogy valaki más ér a holminkhoz. A másik gátló tényező pedig, hogy szégyelljük magunkat – részben azért, mert más végzi el helyettünk a takarítást, részben pedig azért, mert talán olykor-olykor elhanyagoljuk kicsit az otthonunkat. Sokszor előfordul például, hogy legalább nagyjából kitakarítunk, mielőtt takarítót hívunk. Ezeket a gátakat pedig le kell rombolni, már azért is, mert ez is egy szakma, amit tanulni kell, ha professzionálisan szeretnénk végezni.

A felmosást például a legtöbben rosszul végzik. A felmosó vízbe mindig több tisztítószert teszünk, mint amennyit kellene. Azt hisszük, hogy ettől tisztább lesz a végeredmény, pedig pont ellenkezőleg. Hiszen ezek olyan speciális kémiai anyagok, amiknek az a feladata, hogy magukba gyűjtsék a szennyeződéseket, de ha túl sokat viszünk fel a takarítandó felületre, nem tudjuk mindet visszaszedni, ott marad a felületen, és gyűjti a koszt, a felület pedig emiatt egyre piszkosabbnak látszik. Éppen ezért ajánlatos a vegyszeres felmosás után még egyszer (vagy kétszer) felmosni a járólapot tiszta vízzel. De tapasztalat az is, hogy a kárpittisztítást is elrontjuk, sőt, a porszívóválasztást is. Porszívót például teljesítmény alapján választunk, holott szívóteljesítmény alapján kellene dönteni.

A BarZak Takarítószolgálat irodája Makón, a Vásárhelyi utca 65. szám alatt található, itt várnak bennünket szeretettel hétköznapokon: 7-16 óra között. Telefonon a 20/ 318-64-88-as számon érdeklődhetünk. Különböző szolgáltatásokat, illetve szolgáltatáscsomagokat rendelhetünk meg. A legújabb szolgáltatás az ereszcsatorna tisztítás, amit 12 méteres magasságig tudnak elvégezni egy speciális, nagy teljesítményű géppel. De rendelhetünk nagytakarítást, bejárónő szolgáltatást, illetve mellé különböző csomagokat – például a beszédes nevű „Ragyogó ablak”, „Csillogó csempe”, „Portalan gondtalanság” csomagokat, amelyek nem csak egyszerű ablakmosást, csempetisztítást, portalanítást jelentenek, hanem speciális anyagokkal szakszerűen elvégzett tisztítást, ami után garantáltan nem jelenik meg jó darabig a vízkő, és sokkal kevésbé lesz poros az otthonunk. Ezek mellett vállalnak szőnyeg és kárpittisztítást is.

A BarZak Takarítószolgálatot megtaláljuk a facebookon is, ahol sok „ilyen volt-ilyen lett” képet is találunk: www.facebook.com/barzaktakaritas, illetve hamarosan indul a honlapjuk is: www.barzaktakaritas.hu.

Kiskata