Szinte lépni sem lehetett, úgy megtelt szombaton az apátfalvi faluház nagyterme. – Mind a hat csoportunk részt  vesz már évek óta ezen a közös farsangi mulatságon – nyilatkozta Pappné Zsótér Eleonóra Erzsébet, a Bíbic Egységes Óvoda vezetője. A középsösők és nagyok műsorral is szórakoztatták a közönséget. Majmok, pingvinek, rapperek és hawaii táncosok közösen léptek fel, óriási sikert aratva.

Nem csupán a gyerkőcök voltak bátrak, hanem a szülők is. Ugyanis az édesanyákból alakult alkalmi csoport a Cotton Eye Joe dallamára, cowgirlnek öltözve fergeteges bulit csaptak. Mind a kicsik, mind a felnőttek produkcióját hatalmas ovációval hálálta meg a több száz néző. A fellépések után a elsősorban a lányok kedvence, a csillámtetoválás várta az ovisokat. A szülők uzsonnával is készültek, rengeteg szendvicset és süteményt hoztak a délutánra.

Az 5 és fél éves Tóth Adrián elsőként pingvinnek öltözött, mivel ő is fellépett a közös előadáson. Miután véget ért a műsor, a kisfiú sietett átöltözni. Ugyanis az egyéni jelmezt már ő választotta. Egyik kedvenc filmje a Star Wars, így onnan került elő az új karaktere. Nem az egyik pozítiv hős bőrébe bújta Adrián, hanem birodalmi rohamosztagos lett belőle.

Kipling nagy sikerű regénye, a Dzsungel könyve nem csupán Geszti Pétert ihlette meg, hanem az apátfalviakat is. Pár tucatnyi kis barna majmocska lepte el a termet. Az ovisok ezen csoportjába tartozott Kolompár Szabolcs is. A 7 esztendős fiúcska vidáman táncolt a színpadon, kis társaival közösen.

Munkatársunktól. K.